HomeEvenimenteAsus Precog, un concept deosebit de laptop cu doua display-uri

Asus Precog, un concept deosebit de laptop cu doua display-uri

Asus Precog
Concept de laptop hybrid cu doua display-uri: Asus Precog

Săptămâna trecută, cu ocazia Computex 2018, Asus a prezentat un concept de laptop cu două display-uri, denumit Asus Precog. Nu numai că arată excelent, dar vine și cu funcționalitate crescută – cel puțin la nivel teoretic. Așa se face că Asus Precog poate fi folosit drept laptop (în modul Stand), dar poate fi transformat și într-un sistem cu două monitoare (modul Book). Mai sunt disponibile modurile Tent și Flat, primul în ideea că sistemul devine o tabletă iar al doilea, un fel de suprafață de scris/desenat.

Asus Precog
Asus Precog in modul Tent

Asus vrea să ofere o experiență unică de interacțiune, denumită Intelligent Touch, care va detecta automat modul de folosire și va adapta automat interfața grafică. Tastatura virtuală va fi poziționată automat pe unul dintre ecrane, pentru a putea fi folosită instant sau se va activa automat modul stylus când un Pen va fi atins de ecran.

Laptopul va avea suport pentru Cortana și Alexa și va folosi Intel® Movidius™ Vision Processing Unit, pentru ca PC-ul să poată ști mereu ceea ce face utilizatorul și să poată răspunde în concordanță.

Deocamdată Precog e doar în stadiu de prototip, fără vreun preț sau măcar o dată de lansare, doar cu o pagină dedicată pe site-ul Asus. E foarte probabil ca Asus să aștepte ca Intel și Microsoft să mai lucreze puțin la hardware și software și abia pe urmă să îl aducă pe piață.

Seamănă destul de mult cu conceptul de Lenovo Yoga Book și mi-ar plăcea să mă joc cu așa ceva. Voi ce părere aveți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep