HomeFeaturedFocusE posibil ca Google sa ofere dual boot cu Windows 10 pe...

E posibil ca Google sa ofere dual boot cu Windows 10 pe laptopurile Pixelbook

Pixelbook

După ce Google a refuzat cu înverșunare să își porteze aplicațiile Gmail, YouTube, Photos pe acum defuncta platformă Windows 10 Mobile, e posibil ca războiul dintre Microsoft și Google să intre într-o fază mai liniștită și mai mult de atât, sunt indicii care arată că se testează posibilitatea rulării de Windows 10 pe aceste sisteme, ce acum funcționează exclusiv cu Chrome OS.

De la o informație apărută pe XDA Developers a pornit deja avalanșa de presupuneri ce duc la ideea că Google ar testa Windows 10 pe Pixelbook și că s-ar putea să ofere (la fel ca Apple pe ale sale MacBook-uri) posibilitatea de a funcționa dual boot, cu Windows 10 și Chrome OS.

Totul a pornit de la câteva modificări ale browser-ului Chromium, apărute în repository-ul public, din care apar detalii că cineva (Google?) testează Windows Hardware Certification Kit (WHCK) pe sistemele Pixelbook, cu mențiuni clare legate de ”Eve-Campfire”, codul folosit în development pentru sistemele Pixelbook. WHCK este programul prin care Microsoft testează sistemele pentru compatibilitatea cu Windows 10 și sunt pași necesari oricărui OEM ce vrea să vadă dacă sistemul său merge (și mai ales cum merge) cu Windows 10. Ar avea sens ca altcineva în afară de Google să încerce așa ceva? Da, teoretic e posibil ca anumiți producători OEM care se gândesc să obțină un avans competitiv să depună efortul (poate cu ajutorul Google) de a certifica sistemul și pentru Windows 10.

Cheia poate să fie sistemul de operare AltOS (despre care a început să se vorbească din luna aprilie) care va permite opțiuni de dual boot. Deocamdată sunt doar speculații, dar ideea unui Pixelbook care să poată funcționa și cu Windows s-ar putea să nu fie o idee chiar foarte proastă pentru anumite tipuri de business-uri – preț mai mic, autonomie, opțiunile de securizare date de Windows și posibilitatea de a rula aplicațiile clasice x86.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep