HomeFeaturedFocusMicrosoft va permite activarea/dezactivarea rapida a Windows 10 S mode

Microsoft va permite activarea/dezactivarea rapida a Windows 10 S mode

Windows 10 S mode
Windows 10 S mode: opțiunea prin care Windows-ul este setat să folosească doar aplicații Universal Windows Platform, ce se descarcă numai din Windows Store.

Windows 10 S mode este versiunea protejată de Windows 10, care permite doar rularea de aplicații UWP, după cum spune Microsoft, cu un grad mai ridicat de încredere și securitate. Odată cu lansarea primelor dispozitive cu Windows 10 S mode (pe ARM) a apărut și opțiunea de deblocare a Windows 10 S mode dacă e folosit Windows 10 Home sau Pro. Odată deblocat un sistem cu Windows 10 S mode, revenirea nu mai era posibilă, singura soluție fiind ori reinstalarea (care nu e posibilă în cazul sistemelor ARM, doar o operație de re-image) fie cumpărarea unui aparat nou.

După lansarea Windows 10 S mode, publicul larg a început să se plângă (normal, nu?) de imposibilitatea revenirii la Windows 10 S mode și Microsoft a ajuns la concluzia că cel mai simplu ar fi ca S mode să fie o opțiune de windows 10, dar numai cu posibilitatea de dezactivare.

Se pare că nici asta nu e suficient și odată cu lansarea lui Redstone 5 (build-urile Insider Preview curg deja) se va putea reveni oricând la S mode. Detalii despre ”Switch to S mode” au apărut deja în Settings din cele mai recente build-uri Insider Preview. Informația e suficientă ca să ne facă să sperăm, dar încă nu e sigur că va funcționa așa cum își dorește publicul, pentru că în final e vorba despre costuri de licență pe care Microsoft nu prea are de ce să le reducă.

Logic ar fi ca Microsoft să permită utilizatorului să aleagă la prima instalare/pornire, dacă vrea S mode și dacă (sau când) se satură, să aibă opțiunea să revină la versiunea Windows 10 Pro. Cred că o astfel de abordare ar ajuta mulți utilizatori să experimenteze S mode și în felul acesta să vadă beneficiile folosirii exclusive a aplicațiilor UWP din Windows Store. Apropo de asta știți că pachetul Office este deja existent (aveți nevoie de un abonament Office 365), player-ul VLC sau aplicațiile Facebook, Messenger sau Instagram sunt în Store.

Eu am un laptop mai vechi, blocat pe Windows S Mode pe care îl folosește unul dintre copii. Și stau liniștit că orice ar face nu se va putea infecta.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep