HomeFeaturedFocusScade optimismul Samsung, scad si previziunile de vanzari

Scade optimismul Samsung, scad si previziunile de vanzari

Samsung

După un prim trimestru cu vânzări de smartphone peste așteptări, analiștii de la Samsung au urcat target-ul de la 320 milioane la 350 milioane de unități vândute pe tot parcursul lui 2018. Probabil că au fost mânați de la spate și de debutul fulminant pe care l-au înregistrat la lansarea oficială Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+. Era o țintă destul de curajoasă, cu mult peste rezultatele din 2017.

Se pare însă că între timp le-a mai pierit din optimism, pentru că unii analiști apropiați producătorului coreean nu doar că spun că această nouă cifră ar fi destul de greu de atins, dar inclusiv în interiorul companiei s-a revenit la vechia țintă de vânzări pentru 2018. Doar că acest lucru nu a fost încă oficial confirmat. Și, cel mai probabil, nici nu se va întâmpla acest lucru.

Se pare că succesul impresionant al lui Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ a fost doar un foc de paie, care s-a stins destul de repede. Mai mult, evoluția Samsung pe piața din China este una dezamăgitoare. Compania coreeană nu poate ține pasul cu producătorii locali, care vin cu produse cu prețuri mult mai mici pentru aceleași performanțe, astfel că Samsung a ieșit din top 5-ul vânzătorilor de smartphone de pe piața din China.

Unele voci mai pesimiste spun chiar că vom asista la un ușor declin al cotei de piață a Samsung și la o scădere a vânzărilor față de anul trecut. Nu ar fi exclus, pentru că toată piața globală de smartphone pare să fi ajuns la saturație. Tind și eu să cred că Samsung nici măcar nu v-a egala performanța din 2017, darămite să o mai și depășească. Și cu toate acestea, va rămâne lider destul de detașat, pentru că și urmăritorii săi, mai ales Apple, se confruntă cu aceeași competiție venită din partea producătorilor chinezi. Așa că nu le-aș plânge de milă celor de la Samsung, cel puțin pentru moment.

via TheInvestor

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep