HomeMobileAndroidWindows 10 pe smartphone Huawei? Oarecum ...

Windows 10 pe smartphone Huawei? Oarecum …

Windows 10 pe smarpthone Huawei
Windows 10 pe smarpthone Huawei: o conexiune remote pe cloud-ul Huawei (din China) permite rularea de Windows pe Android.

Windows 10 pe smartphone Huawei sună interesant la prima vedere. Ideea de a folosi Windows pe telefoane nu e nouă și a fost explorată de mulți, nu doar de Microsoft pe Windows 10 Mobile pentru că a avea o experiență de desktop pe un aparat mic, este ceva ce ne dorim cu toții.

Iar tehnologia lucrează în favoarea noastră și cât de curând o să ajungem și acolo. Până atunci ne putem folosi de un aparat Lumia 950 și Windows cu Continuum for Phones sau de combinația Samsung Galaxy S8/S9 și DeX iar mai nou de combinația Huawei Cloud și un smartphone Huawei de generație nouă.

Huawei Cloud este un serviciu care permite rularea Windows 10 pe un smartphone Huawei, dar nu direct pe telefon (ca un al doilea sistem de operare) ci printr-o conexiune remote pe un server din cloud (probabil găzduit în China). Adică ceea ce poate să facă oricare dintre noi, dacă folosește aplicația Microsoft Remote Desktop pe Android ca să se conecteze pe calculatorul de acasă, singura diferență fiind că nu se folosește protocoul clasic RDP, în schimb Huawei merge cu cel dezvoltat de ei, adică Huawei Desktop Protocol. Și să nu uităm că la fel ca Samsung, Huawei are pe flaghsip-urile sale opțiunea de conectare către un monitor, la fel ca DeX cu diferența că aparatul Huawei poate fi folosit de exemplu cu un Display Dock conectat prin USB Type-C, vândut de Microsoft pentru Lumia 950 &co.

Aduce Huawei ceva nou? Nu prea, doar mai face puțină vâlvă în jurul conceptului. Când va veni o soluție ”nativă” ca să mă exprim așa, care va permite un dual-boot între Android și Windows, cu o experiență suficient de bună, atunci putem vorbi de ceva nou.

Până atunci e doar un alt Remote Desktop, pe cloud din China.

via NI

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep