HomeFeaturedFocusProiectul Andromeda, visul Surface Phone, pare ca a murit in fasa

Proiectul Andromeda, visul Surface Phone, pare ca a murit in fasa

Andromeda
Proiectul Andromeda, o versiune de buzunar pentru un dispozitiv Surface, pare să fi murit încă înainte de a fi lansat.

La finalul săptămânii trecute au apărut pe Internet mai multe informații legate de proiectul Andromeda al Microsoft, cel care ar fi readus în actualitate ideea Surface Phone. Conform acestor informații undeva la finalul anului ar fi trebuit să vedem primul prototip funcțional și ar fi ajutat Microsoft să deschidă acea piață nouă, cu un dispozitiv mobil cu Windows, care nu e smartphone ci un aparat cu două display-uri și suport pentru stylus.

Azi, Mary Jo Foley de la ZDnet a pus capăt speculațiilor spunând că din ceea ce știe ea, proiectul este oprit din cauza problemelor de calitate și întârzierilor de producție. Și nu numai că pentru moment este oprit dar sunt șanse ca el să fie complet abandonat și echipa care se ocupa de el ar fi revenit la masa de desen și caută altă direcție.

Un alt motiv ar fi și că piața (și hardware-ul actual) nu ar fi pregătită pentru un aparat de tip Surface, de dimensiunile unui smartphone, capabil să funcționeze doar cu aplicații Windows Store. Totodată Andromeda este retras din Redstone 5 ca urmare a recentelor schimbări din divizia Windows.

S-a pornit și ideea că recentele informații ajunse pe internet să fie de fapt rezultatul nemulțumirii unora dintre membrii proiectului Andromeda care încearcă pe această cale să se revolte împotriva deciziei de blocare a proiectului.

Deși mă număr printre cei ce își doresc un astfel de dispozitiv, dau dreptate actualilor manageri ai Microsoft în sensul că dacă produsul nu este ceea ce ar trebui să fie, mai bine să fie anulat pentru a nu se repeta povestea Surface RT, Windows Mobile, Zune și Band.

Pentru că deja zona mobile este atât de avansată și atât de bine definită încât un proiect nou, fără un avantaj competițional net, nu are nicio șansă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep