HomeFeaturedFocusZTE isi reia provizoriu operatiunile in Statele Unite

ZTE isi reia provizoriu operatiunile in Statele Unite

ZTE

Probabil că știți deja toată povestea cu interdicția impusă de Statele Unite celor de la ZTE de a mai face afaceri cu companiile americane și de a desfăsura afaceri pe teritoriul acestei țări. Deși tot spectacolul a pornit de la Trump, se pare că acesta, în instabilitatea care îl caracterizează la nivel mai larg, a manifestat o oarecare intenție de a renunța la aceste interdicții. Numai că acest lucru nu a fost permis de către Congresul Statelor Unite, care a decis, deocamdată pentru menținerea sancțiunilor pe termen nelimitat.

Totuși, cei de la ZTE s-au bucurat de o ușoară clemență din partea autorităților americane, care le-au permis să își reia o parte din activități pe perioada lunii iulie, pentru a asigura mentenanța și îmbunățățirea rețelelor și a servicilor pe care le are deja în Statele Unite. Este meritul Departamentului de Comerț al Statelor Unite, care a militat pentru această „dezlegare” provizorie.

Nu se știe ce se va întâmpla după 1 august, însă pe termen lung interdicția impusă de Statele Unite s-ar putea să sufoce destul de mult compania chineză, care câștigă destul de mult din echipamentele de rețea și din contractele cu marii operatori pentru întreținerea rețelelor acestora, nu din vânzarea de terminale mobile.

Se pare că cel puțin acum îl au pe Trump de partea lor. Însă acesta nu este neapărat un lucru bun!

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep