HomeFeaturedFocusAndroid aniverseaza 10 ani si domina categoric piata de smartphone

Android aniverseaza 10 ani si domina categoric piata de smartphone

Android

Sistemul de operare pentru dispozitive mobile al celor de la Google a împlinit ieri 10 ani de zile de la prima apariție. Android-ul a apărut prima dată ca alternativă la Symbian-ul celor de la Nokia și la iOS-ul de pe dispozitivele Apple. Primul telefon care a folosit Android a fost un HTC, deși cred că pe vremea aceea se numea Qtek. Și acum țin minte frenezia lui Ionuț atunci când venea vorba despre telefoanele Qtek, pe care nu o înțelegeam deloc la acea vreme. Între timp lucrurile s-au mai schimbat.

La 10 ani de existență Android-ul domină autoritar topul sistemelor de operare instalate pe telefoanele smartphone, cu o cotă de piață de 88%. Asta arată nu doar popularitatea de care se bucură acest sistem de operare, care până la urmă rezidă din ușurința cu care producătorii de dispozitive pot accesa platforma celor de la Google, dar și faptul că nu prea există alternative.

Pe locul al doilea (și singurii care mai mișcă în front) sunt cei de la Apple. iOS-ul are o cotă de piață de 11,9%, ceea ce lasă loc de doar 0,1% pentru alte variante. Care sunt acelea, nici nu cred că merită să ne mai batem capul. Linux, rămășițe de BlackBerry OS, Tizen-ul celor de la Samsung sau Windows-ul pe care a încercat atât de mult să îl popularizeze Microsoft (sacrificând brand-ul Lumia în acest sens), chiar nu contează deloc în această ecuație.

Cei de la GSM Arena au scos la iveală un clip video de acum 11 ani în care o parte din membrii echipei care a dezvoltat sistemul de operare își arată entuziasmul față de acest produs.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep