HomeCloud & MobilityGoogle se joaca cu un nou proiect: Art Selfie

Google se joaca cu un nou proiect: Art Selfie

Google s-a gândit că are nevoie de mai mult training pentru algrotimul de machine learning pentru detecția fețelor, așa că a venit cu o nouă idee: să le propună oamenilor să își găsească fața (sau ceva similar) în cele mai cunoscute opere de artă digitalizate de Goolgle în Arts & Culture. Ca de obicei, totul este ”free” pentru utilizator.

Prin urmare, dacă vi se pare atractivă ideea de a vă descoperi un geamân printre oamenii ale căror fețe au fost imortalizate în opere de artă încercați Art Selfie de la Google.

De la începutul anului, peste 78 de milioane de Art Selfie-uri au fost făcute. Rezultatele acestui experiment pot fi uneori surprinzătoare: de exemplu această femeie din St Luis, Statele Unite, a cărei selfie a fost alăturat portretului bunicii sale, picturile asociate jucătorilor lui Bayern München sau ipostaza în care s-a regăsit Ellen DeGeneres.

Cum îți faci un Art Selfie

  1. Descarcă sau actualizează aplicația Google Arts & Culture. Deschide-o
  2. Derulează în jos până vezi un card pe care scrie „Art selfie”
  3. Apasă pe butonul „Începeți” pentru a lansa aplicația
  4. Vei fi invitat să-ți faci o fotografie, iar apoi vei vedea operele de artă care seamănă cel mai bine cu tine
  5. Din pagina de rezultate poți alege să dai „Share”, utilizând orice aplicație pe care o ai instalată și permite împărtășirea de imagini, sau să apeși pe pictura asociată pentru a afla mai multe detalii despre ea

Aplicația Google Arts & Culture poate fi descărcată de aici: Android sau iOS. Alte experimente care îmbină tehnologia cu arta pot fi găsite aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep