HomeFeaturedFocusGoogle mai inchide un serviciu nepopular: Google+

Google mai inchide un serviciu nepopular: Google+

Știți că Google nu are nicio greață în a decide să oprească diferite servicii care nu au succesul scontat. Cel mai recent este Google+, doar că oficial explicația nu e legată de lipsa de popularitate ci din cauza unei breșe de securitate (dezvăluite abia acum) care ar fi afectat vreo 500000 de conturi în luna martie.

Abia pe locul doi vine motivul cel mai probabil și anume că utilizatorii nu dau doi bani pe Google+, cel puțin la nivel de consumatori. Companiile ce folosesc acest serviciu în mediul enterprise vor mai beneficia de el o bucată de vreme.

Totodată Google va mai face schimbări legate și de gradul de acces pe care dezvoltatorii îl au vizavi de GMAIL și SMS-uri pe aparatele Android, în direcția reducerii nivelului de acces. Spre exemplu doar clienții de email sau soluțiile de backup pentru email vor mai putea accesa mailurile utilizatorilor.

Asta înseamnă că toți dezvoltatorii de aplicații ce au acces la email și SMS-uri pe Android vor trebui să reanalizeze scopul aplicațiilor și să reducă corespunzător gradul de accees la informațiile private.

Ar trebui să ne bucure aceste schimbări din partea Google însă ideea că ele vin prea târziu și doar ca urmare a acțiunilor publicului ne spune foarte clar că în continuare Google are interesul de a stoarce cât mai multe date de la noi, în schimbul folosirii gratuite a serviciilor sale.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep