HomeMobileAndroidGoogle prezinta oficial flagship-urile Pixel 3 si Pixel 3 XL

Google prezinta oficial flagship-urile Pixel 3 si Pixel 3 XL

Pixel 3 si Pixel 3 XL
Pixel 3 si Pixel 3 XLPixel 3 si Pixel 3 XL prezentat oficial de Google.

În această seară Google a lansat oficial generația de flagship-uri Pixel 3 și Pixel 3 XL care (din păcate!) este exact ceea ce știam din leak-urile de pînă acum. Ambele modele pot să fie deja comandate în țările unde Google livrează produsele hardware, cu prețuri de 799 USD, respectiv 899 USD și livrare din 18 octombrie.

Pixel 3 are un display de 5.5 inci în timp ce Pixel 3 XL este de 6.3 inci, ambele folosind platforma Qualcomm Snapdragon 845, 4 GB RAM și 64/128 GB pentru stocare, port USB Type-C. Și după cum am văzut în leak-uri, Pixel 3 XL are într-adevăr notch!

Pixel 3 si Pixel 3 XL
Pixel 3 si Pixel 3 XL: dimensiuni

Carcasa este din sticlă mată, cu textură pentru a evita amprentele evidente, în variantele de culoare Just Black Cleary White și Not Pink. Zâmbiți vă rog la modul în care Google a decis să denumească culorile, chestie care ar trebui să fie una inteligentă.

Pixel 3 si Pixel 3 XL
Pixel 3 si Pixel 3 XL

Ambele aparate vin cu display OLED, edge to edge, acoperind mai bine partea frontală unde doar varianta XL are notch.

Totodată aparatele dispun de difuzoare stereo despre care Google spune că ar fi mai puternice cu 40% față de cele de pe Pixel 2. Posesorii de Pixel 3 vor primi și 6 luni de abonament gratuit la YouTube Music ca să se bucure de sunetul mai bun.

image

O schimbare semnificativă este prezența unui sistem dual de camere foto pentru selfie capabile să aducă un unghi de vizbilitate mai bun cu 84% decât cel de pe noua generație iPhone XS. Vorbim de un sistem dual de 12.2 MP care împreună cu PIxel Visual Core fac posibil unghiul mai larg de vizibilitate.

O altă nouă funcție, denumită Top Shot, va captura în paralel imagini HDR Plus pentru a ajuta utilizatorul să aleagă cea mai bună imagine. Mai avem și Super Res Zoom, funcție care permite un zoom de calitate cu ajutorul AI-ului alături de Night Sight, opțiunea care folosește machine learning pentru a alege și folosi cele mai une culori pentru pozele de noapte.

La fel ca în cazul noilor aparate iPhone XS, camera de pe Pixel 3 va permite editarea setărilor depth of filed pentru pozele de tip portret.

La nivel software, noile aparate Pixel 3 vin și cu noutăți legate de AR, cu o colaborare cu Marvel ce aduce personajele din seria Avengers pe post de avatar direct pe Pixel 3.

Am înțeles că seria Pixel 3 se va lansa cu opțiunea Duplex, care va putea porni apeluri în locul utilizatorului pentru a realiza diverse acțiuni cum ar fi rezervările la restaurante. Funcția se va numi Call Screen, disponibilă inițial pe Pixel 3 și de luna viitoare pe toate celelalte aparate din seria Pixel.

Google Lens este integrat direct în modulul Camera de pe Pixel 3 și analizează informațiile în timp real:

Mă mir că Google abia acum inventează apa rece pe smartphone, aducând pe seria Pixel o funcționalitate ce există de ani buni pe toate celelalte aparate Android: opțiunea de activare a modului silent atunci când aparatul este pus cu fața în jos pe masă. Google îi spune acum Shush:

Dacă tot au descoperit apa rece nu înțeleg de ce nu o includ implicit în noua versiune Android și o anunță ca super funcție pe Pixel 3.

Apropo de asta, ambele modele vor veni cu Android 9 Pie și pentru ele există un nou Pixel Stand (un wireless charger de la 79 USD) care transformă telefonul într-un Google Assistant sau framă foto.

Bateria este de 2915 mAh iar senzorul de amprentă este pus pe spatele aparatului.

După cum se poate vedea nu e nimic spectaculos vizavi de noua generație Pixel, din contră, dacă ne uităm la ce a lansat Sony cu Xperia XZ3, Samsung cu Galaxy Note 9 și viitorul Huawei Mate 20, seria Pixel e deja cam învechită. Rămâne de văzut dacă își merită banii.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep