HomeMobileAndroidDeX Beta cu Linux aduce Ubuntu Desktop pe smartphone-ul Samsung

DeX Beta cu Linux aduce Ubuntu Desktop pe smartphone-ul Samsung

sdc2018_linux-on-dex_main_1

La fel ca Huawei Samsung continuă să lucreze la ideea de a transforma smartphone-ul în PC și la conferința de dezvoltatori de săptămâna trecută a arătat DeX beta (noul software plus dispozitivul hardware DeX) care propune Linux (Ubuntu) pentru folosirea în mod desktop.  A deschis chiar programul beta de testare la un an după ce inițial a arătat conceptul Linux on DeX anul trecut, la ediția 2017 a conferinției Samsung Developer Conference. Acum, combinația Samsung DeX (hardware) și Linux on DeX (software) trece la nivelul următor, transformarea făcându-se prin simpla conectare a unui monitor prin cablul HDMI.

Linux on DeX permite folosirea smartphone-ului ca pe un PC, cu un ecran mare și pe care să poată rula deopotrivă aplicații Android și Linux.

Avem chiar și un demo:

Dat fiind că am experiență cu soluțiile similare Continuum for Phones (oprit acum de Microsoft odată cu Windows 10 Mobile), DeX pe Galaxy S8 și mai nou Huawei Mate 20 Pro cu Desktop Mode, pot să vă spun că ceea ce se vede în materialul video de mai sus e foarte posibil să se realizeze cu hardware-ul actual și treaba asta demonstrează ce mare greșeală a făcut Microsoft că a renunțat la Windows Mobile, sistemul de operare ce oferea asa ceva nativ.

S-a dat drumul la programul de testare beta și dacă sunteți interesați să vedeți ce e Linux on DeX puteți să vă înscrieți în program urmând link-ul de aici.

Pe site Samsung spune că:

”Poductivitatea și partea de entertainment sunt doar câteva din modalitățile de a folosi Samsung DeX. Acum, cu Linux pe DeX este suportat un mediu de dezvoltare pentru ca cei interesați (dezvoltatorii) să poată avea permanent la ei și folosi instrumentele de development.

Cum funcționează: e nevoie să se instaleze aplicația Linux on DeX pe smartphone-ul Galaxy și odată ce aplicația este instalată, se creează un container în care se poate instala Ubuntu Linux.

Bucurați-vă de o experiență de dezvoltare similară cu cea de pe PC direct de pe smartphone folosind Samsung DeX și transformați orice loc, într-un loc de muncă.”

Ideea e nobilă și m-a făcut curios așa că am făcut și eu cerere să intru în programul de testare beta. Dacă îmi iese, o să vă povestesc mai multe despre această experiență. Merge pe Note9 și Tab S4.

image

Până atunci sunt curios să văd ce părere aveți voi de idee: vi se pare o chestie fezabilă?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep