HomeMobileAndroidGoogle opreste Play Service pentru Android 4.0 Ice Cream Sandwich, aplicatiile nu...

Google opreste Play Service pentru Android 4.0 Ice Cream Sandwich, aplicatiile nu vor mai putea fi actualizate

Google anunță terminarea suportului pentru serviciile Play de pe Android 4.0 Ice Cream Sadwich și odată cu asta semnalează pensionarea platformei.

O veste deloc îmbucurătoare pentru aceia dintre voi ce încă mai foloses aparate Android vechi: Google a decis să oprească suportul pentru Play Service API din Android 4.0 aka Ice Cream Sandwich. Efectul este acela că aplicațiile pentru această platformă nu vor mai putea fi instalate/actualizate și implicit e anunțată terminarea platformei.

Prin urmare toți cei folosesc aparate Android cu versiunea 4.0 vor rămâne cu ele la acest nivel și probabil că încă le vor putea folosi până în momentul în care ofertanții de servicii pentru respectivele aplicații vor decide să modifice la rândul lor API-urile, moment în care vor deveni nefuncționale. Pentru că e puțin probabil ca ei să facă aplicații noi pentru Android 4.0 și să le ofere spre download în magazinele de aplicații alternative.

Google sfătuiește dezvoltatorii să se concentreze pe API-urile Android 16 (pentru Android 4.1 Jelly Bean și mai noi). Cu asta se încheie viața aparatelor Android 4.0, cel puțin pentru cele ce sunt folosite cu aplicații dedicate pe anumite tipuri de activități, pentru că pentru browsing simplu sau redarea de stream audio probabil că încă pot fi folosite fără probleme.

Nu e mare pagubă dacă ne gândim că doar 0.03% din utilizatorii de Android sunt pe versiunea 4.0 Ice Cream Sandwich, ceea ce înseamnă cam 6 milioane de aparate active din cele peste 2 miliarde de dispozitive Android. Procentual nu pare mult, în realitate cifra este semnificativă.

Așa că dacă aveți vreun astfel de aparat pe care încă îl mai folosiți e momentul să vă gândiți să renunțați la el și să îl dați la centrele de recuperare și să vă orientați către ceva mai nou. Oferta e largă, gama de preț și performanța la fel.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep