HomeFeaturedFocusIn sfarsit Apple Watch primeste optiunea de generare a electrocardiogramei

In sfarsit Apple Watch primeste optiunea de generare a electrocardiogramei

După ce Apple a anunțat cu surle și trâmbițe facilitatea de a folosi Apple Watch 4 series pentru generarea de electrocardiograme (EKG), abia acum lansat efectiv funcționalitatea către utilizatorii din SUA. Și odată cu versiunea watchOS 5.1.2 pentru posesorii primului model Apple Watch a venit și opțiunea de detecție a bătăilor neregulate ale inimii.

Pentru a putea fi măsurat un EKG cu ajutorul Apple Watch Series 4 e nevoie să se atingă timp de 30 de secunde butonul rotativ al ceasului, moment în care acesta începe să colecteze informațiile pe care le afișează în aplicația Apple Health și e posibil să se creeze un raport în format PDF, care să fie trimis către doctor. Cu treaba asta Apple trece ceasurile sale inteligente din categoria dispozitivelor de fitness în cea a celor de monitorizare a sănătății.

Funcționalitatea de detecție a bătăilor neregulate este una pasivă – în mod normal sunt citite informațiile la intervale de două ore dacă sunt citite 5 astfel de serii cu problemă, este generată o alertă către utilizator ce ar trebui să meargă la un medic specialist pentru consultație.

Trebui amintit că Apple spune foarte clar că noile funcționalități asociate ceasurilor sunt departe de a fi instrumente de diagnosticare și oricine știe că are probleme să nu se bazeze pe detaliile date de ceasuri ci pe cele obținute de la aparate specializate.

Cu alte cuvinte utilizatorii ar trebui să înțeleagă faptul că Apple Watch și software-ul aferent nu trebuie folosite pentru a genera diagnostice ci pentru a avea o imagine de ansamblu asupra sănătății și ele ar trebui folosite pentru detecția din timp a anomaliilor.

Apple Watch este un produs din clasa II pentru care FDA nu oferă certificare ci doar un fel de aprobare că poate fi folosit, fiind un produs cu risc mic.

Chiar și așa faptul că putem avea astfel de produse la prețuri interesante este un mare pas înainte vizavi de modul în care putem preveni diferite boli cardiovasculare, opțiunea de e detecta timpuriu anomaliile fiind de neprețuit.

Iar cu treaba asta fanii Apple mai au un motiv în plus de a recomanda și cumpăra produsele Apple Watch. Însă mare atenție: opțiunea EKG nu e disponibilă decât în SUA pentru moment.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep