HomeFeaturedFocusPiata globala de smartphone a ramas constanta, insa cotele de piata ale...

Piata globala de smartphone a ramas constanta, insa cotele de piata ale companiilor din top 5 se misca interesant

piata smartphone

Cei de la Gartner au publicat rezultatele unui studiu despre vânzările de smartphone la nivel global în cel de-al treilea trimestru al anului 2018. Avem o piață care la nivel total nu s-a mișcat prea mult (s-a înregistrat o creștere de doar 1,4% față de perioada similară a anului trecut), însă dinamica din rândul principalilor jucători a fost destul de intersantă.

Samsung pare să nu își regăsească vigoarea din trecut și pierde câteva procente bune (de la 22,3% cotă de piață, la 18,9%), în timp ce Huawei își consolidează poziția a doua (de la 9,5% la 13,4%) și depășește Apple, care rămâne constant cu o cotă de piață de 11,8 procente. În contextul în care Xiaomi, compania care ocupă în prezent al patrulea loc al clasamentului cu o cotă de piață de 8,5%, crește de la trimestru la trimestru, această constanță a celor de la Apple nu este de bun augur și am senzația că locul lor de pe ultima poziție a podiumului va fi în curând amenințat.

piata smartphone

Bine, nu trebuie să le plângem de milă, ei reușeșc să asimileze o bună parte din profitul generat de piața globală de smartphone și știm toți că profitul este cea mai importantă componentă a unui business și cea care definește cel mai bine succesul unei companii. Așa că Apple face bine în continuare.

Interesant este că studiul Gartner face referire la numărul de unități vândute (nu livrate), ceea ce este oarecum mai aproape de performanțele reale ale fiecărui jucător de pe această interesantă piață globală de smatphone.

via Gartner

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep