HomeFeaturedFocusQualcomm a prezentat 3D Sonic Sensor, solutia cu cititor de amprenta sub...

Qualcomm a prezentat 3D Sonic Sensor, solutia cu cititor de amprenta sub display pe care e posibil sa o foloseasca Samsung in seria Galaxy S10

3D Sonic Sensor
3D Sonic Sensor este tehnologia Qualcomm pentru introducerea unui cititor de amprenta sub display.

În cadrul Snapdragon Technology Summit, Qualcomm a făcut câteva anunțuri interesante legate de suportul pentry 5G și faptul că a dezvoltat tehnologia 3D Sonic Sensor, pentru integrarea unui cititor de amprentă direct în display. Cum știm deja că următorul flagship Samsung va beneficia de tot ceea ce poate oferi Qualcomm mai bun, e clar că 3D Sonic Sensor va fi soluția pe care Samsung o va adopta pentru a folosi cititorul de amprentă direct pe display și nu o soluție optică.

Poate că aceasta este și explicația pentru care Samsung nu s-a grăbit să introducă cititorul de amprentă în display, așa cum a făcut-o de exemplu Huawei cu Mate 20 Pro (care de altfel este un excelent smartphone): 3D Sonic Sensor ar trebui să fie mai eficient și mai rapid.

Soluția optică analizează cantitatea de lumină blocată de deget atunci când el apasă pe ecran și se face o analiză între ceea ce este citit și amprenta deja stocată. E mult mai ieftin, suferă însă la securitate și mai ales la rata de recunoaștere cu succes. Teoretic, cu o poză a degetului pe care se poate vedea bine amprenta, tipul acesta de cititor ar putea fi ușor păcălit.

De partea cealaltă, 3D Sonic Sensor funcționează diferit: nu stochează doar imaginile amprentei atunci când este apăsat cu degeteul pe display, dar poate să obțină și o matriță 3D a degetului, atunci când acesta apasă pe ecran, prin citirea undelor sonice reflectate de piele, cu posibilitatea de a avea un grad foarte mare de detaliu ceea ce implicit înseamnă o cantitate mai mare de date ce poate fi analizată și în final la o securitate crescută. Teoretic, pentru că încă nu putem testa/demonstra asta în practică.

Pe acest considerent putem spune că ceea ce a prezentat Qualcomm la conferința Snapdragon Technology Summit ar putea fi un prim model din seria Galaxy S10 și probabil că nu am greși.

Ce contează însă este momentul disponibilității: Qualcomm spune la jumătatea anului viitor, ori din ceea ce știm din anii anteriori, Samsung vrea să își lanseze flagship-ul undeva în martie/aprilie, ceea ce i-ar da un avantaj competitiv de câteva luni bune în fața celorlalți producători ce vor dori să adopte rapid tehnologia și probabil că este exact ceea ce vea și Samsung.

via SM

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep