HomeFeaturedFocusDe ce nu merge FaceTime: din cauza unei probleme majore de securitate...

De ce nu merge FaceTime: din cauza unei probleme majore de securitate de pe iOS/MacOS

Din cauza unei probleme majore de securitate Apple a dezactivat FaceTime pe iOS/MacOS.

La începutul săptămânii au apărut detalii despre un bug critic în FaceTime care permitea (relativ simplu) transformarea unui Mac/iPhone într-un dispozitiv de ascultare de la distanță, fără acordul utilizatorului.

Ia priviți:

După ce Apple a verificat și validat problema, apelurile FaceTime au fost dezactivate pentru a proteja utilizatorii până la lansarea unui patch. Ce se întâmplă de fapt?

Într-un apel de grup pe FaceTime, dacă cel ce îl iniția își adăuga și propriul număr de telefon atunci când telefonul suna, putea să captureze sonorul fără ca interlocutorul să fi acceptat apelul, iar dacă acesta ar fi refuzat apelul prin apăsarea butonului de pornire/oprire, tot ar fi început să se transmită un feed video direct de pe camera acestuia.

După spusele Apple până la finalul săptămânii va ieși un patch care să remedieze situația, până atunci FaceTime e oprit – și cred că este o decizie înțeleaptă din partea Apple, mai ales că sunt convins că foarte multă lume nu este încă la curent cu această problemă de securitate. 

Așa că stați liniștit, FaceTime e dezavtivat doar pentru moment, în curând își va reveni :). Doar Apple știe mai bine ce au nevoie și ce pot să facă fanii săi.

via 9to5M

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep