HomeFeaturedFocusAlte (noi) detalii despre Surface Phone

Alte (noi) detalii despre Surface Phone

O imagine gândită de David Breyer ce ne arată un posibil Surface Phone.

Astăzi au apărut noi detalii despre un posibil dispozitiv Surface Phone la care Microsoft se pare că nu a renunțat încă, adică un nou patent Microsoft despre care avem detalii via Windows Latest. Patentul în cauză se referă la modalitățile de funcționare a unui sistem de operare pe un dispozitiv cu două display-uri. În practică asta ar însemna că o serie de senzori pentru ultrasunete vor fi poziționați de fiecare parte a aparatului și vor determina modul în care interfața sistemului de operare va fi afișată – senzorii vor calcula distanța între cele două display-uri și vor putea oferi detalii despre modul de afișare (probabil tablet/telefon/PC).

Pentru mulți sună foarte frumos aceste noi detalii care arată că cel puțin la nivel de patent Microsoft e încă preocupată de un eventual sistem dual screen care să fie dispozitivul viitorului. Cu toate că informațiile sunt congruente cu prouectele Andromeda și Centaurus despre care am mai scris, e foarte posibil ca acest patent să nu fie altceva decât o măsură de precauție, așa cum sunt foarte multe luate de marile companii ca să se protejeze pentru viitor.

Andromeda este încă in discuție ca soluția pentru un dispozitiv dual display, care să înlocuiască actualul smartphone, în timp ce despre Centaurus știm că ar fi o soluție hibridă de tip tabletă/PC. Ambele ar funcționa cu Windows, iar interfața sistemului de operare se va adapta în funcție de formatul ales pentru folosire.

Ceea ce este clar pentru toți este că odată cu venirea lui Satya Nadella la conducerea Microsoft o grămadă de idei și proiecte au fost închise pentru că nu erau viabile – iar din punct de vedere business, deciziile au fost cele corecte. Asta înseamnă că orice proiect ar fi în stadiu incipient vizavi de un viitor dispozitiv de tip smartphone (sau care îl va înlocui) va trebui să demonstreze că este viabil înainte de a vedea lumina zilei. Despre acest viitor gadget care să ne facă să regândim modul de folosire/interacțiune cu actualul smartphone am tot auzit discuții, dar nimic concret. Știm că va fi cel care va integra și ideea de smartphone și ideea de PC, până acum cea mai apropiată variantă este dată încă de Samsung cu Desktop Experience și Huwei cu Desktop Projection, ambele au însă nevoie de un al doilea display pentru a oferi posibilitatea de folosire în mod PC.

Pe de altă parte, seria de dispozitive Surface au încă un succes foarte mare la public așa că visul unui Surface Phone stă încă în picioare …

via Forbes

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep