HomeFeaturedFocusDispozitivele pliabile si dual screen raman in centrul atentiei echipei Windows

Dispozitivele pliabile si dual screen raman in centrul atentiei echipei Windows

Chiar și fără un Surface Phone (a cărui idee pălește zi de zi chiar și în sufletul entuziaștilor) Microsoft continuă să construiască scheletul Windows pentru dispozitive pliabile și dual screen. Cam asta spune TheVerge bazându-se pe surse apropiate Microsoft ce indică faptul că există în continuare interes și se fac investiții în zona asta pentru Windows cât și pentru hardware-ul din categoria Surface. Ideea este simplă: atât sistemul de operare Windows cât și aplicațiile din jurul lui trebui să poată folosi facilitățile ce vor fi oferite de acest tip de dispozitive.

Știm că Microsoft testează conceptul intern Andromeda, dar în același timp lucrează și cu partenerii vizavi (Intel) pentru a vedea cum poate adapta Windows-ul pentru dispozitivele ce vor ieși pe piață în perioada următoare. La fel cum la lansarea Windows 8 au apărut și destule soluții 2-in-1 care au pus în vedere noua interfață Windows 8, în mod similar vor sta lucrurile și pentru versiunile următoare de Windows 10.

Până acum știm că majoritatea eforturilor Microsoft s-au axat pe construirea Composable Shell (C-Shell) și Windows Core OS – prima versiune de Windows 10 care are identificatorul rs_shell_devices_foldables a fost detectată la începutul acestei săptămâni.

Poate că momentul în care o să vedem la lucru primul prototip nu mai e chiar departe. Până acum s-au putut observa bucăți din acest proiect în soluțiile Surface Hub 2 și modul în care mai multe dintre acestea pot să lucreze împreună.

Bazându-ne și pe ce au arătat deja și alții vizavi de aparatele dual screen sau pliabile (Xiaomi, Samsung), e normal să ne gândim că e momentul ca și Microsoft să înceapă să vorbească oficial despre asta. Produsele pe platformă ARM au ieșit deja din stadiul de concept și încep să se arate pe piață, iar după cum știți deja, proiectul Windows on ARM continuă.

Cred că e prematur să vorbim de anul 2019 ca fiind cel în care o să vedem redefinirea conceptului de smrtphone și/sau tabletă, însă e clar că bazele sunt puse și lucruri interesante ar trebui să apară de acum încolo. La CES 2019 am văzut doar o mică parte, probabil că la MWC 2019 situația să se schimbe. Apropo de asta, Microsoft va prezenta ceva la MWC 2019, dar nu legat de smartphone/tabletă ci pe zona de Mixed Reality.

via TV

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep