HomeFeaturedFocusWindows 10 Insider Preview Build 18317 ajunge in Fast Ring

Windows 10 Insider Preview Build 18317 ajunge in Fast Ring

Windows 10 Insider Preview Build 18317 e lansat în Fast Ring.

În seara asta Microsoft a lansat pentru utilizatorii din Insider Preview o nouă versiune de test pentru următorul Windows 10 și anume Windows 10 Insider Preview Build 18317. Avem câteva schimbări interesante și ca de obicei, o grămadă de bug fix-uri de la build-ul precedent.

În primul rând Microsoft a decis să separe Cortana de operația clasică de căutare (o chestie care poate însemna că viitorul Cortana în Windows 10 ar putea avea o turnură interesantă), astfel utilizatorul având posibilitatea de a alege ce modalitate de căutare dorește să folosească.

În al doilea rând shell-ul Start din Windows 10 are acum propriul proces – StartMenuExperienceHost.exe, lucru despre care Microsoft spune că va aduce mai multă stabilitate și va îmbunătăți performanța.

În Windows 10 Insider Preview Build 18317 managementul font-urilor este simplificat.

Pentru un mai bun management al fonturilor, din acest build instalarea se face mai simplu prin drag & drop din Windows Explorer direct în fereastra dedicată din Settings.

Și nu în ultimul rând este introdusă o fereastră mai clară de configurare pentru ceea ce înseamnă setările asociate participării în programul Insider Preview.

Alături de aceste modificări Microsoft a mai introdus în Windows 10 Insider Preview Build 18317 și schimbări și îmbunătățiri legate de consola Windows.

Lista de remedii pentru problemele detectate în versiunile anterioare este lungă, dacă vreți o puteți consulta pe îndelete aici.

Sunt și multe probleme încă active, cea mai importantă legată de acest build este că Windows Subsystem for Linux nu funcționează, așa că dacă folosiți activ WSL, nu instalați acest build!

Văd că build-urile de Insider Preview aduc încă elemente noi, interesante, chiar dacă schimbările nu mai sunt masive așa cum probabil ne-am fi așteptat.

Dacă vreți să vedeți cum se mișcă acest build, dați-i drumul la download!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep