Fossil vinde către Google proprietate intelectuală din zona smartwatch și o mare parte a echipei de dezvoltare.

Pentru că în acest moment Google nu are în portofoliu un producător de smartwatch care să îi permită să facă și aici un produs de tip Pixel, s-a gândit că cea mai bună idee este să își cumpere tehnologie și echipă de dezvoltare hardware de la cel mai mare producător terț și anume Fossil.

Pentru asta a plătit 40 de milioane USD pentru ”tehnologii din zona smartwatch” și o parte din echipa de dezvoltare. Nu e la fel de mult pe cât a plătit pe achiziția diviziei de smartphone de la HTC, dar ne indică faptul că zona hardware e încă importantă și pentru Google – logic de altfel, dacă ne uităm câți bani fac Apple, Samsung și Huawei din vânzarea de produse hardware.

Detalii complete despre achiziție nu sunt încă făcute publice, Fossil a dat doar un comunicat de presă sumar în care anunță acordul cu Google, a cărui finalitate ar trebui să se întâmple la finalul lunii.

Poate vă întrebați de ce tocmai Fossil?

Pentru că în acest moment grupul Fossil are cea mai mare parte din cota de piață a produselor Android Wear, cu intrare în zona de fashion. Brandurile Misfit, Skagen, Armani, Michael Kors, Marc Jacobs, Kate Spade și Fossil folosesc tehnologia Fossil cu Google Wear OS.

Poate că odată cu această achiziție Google să înceapă să vină cu chestii interesante pe zona de smartwatch pe care pare să o fi cedat către Apple și Samsung.

via Fossil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here