HomeFeaturedFocusHuawei Y5 Lite, entry-level din familia Android Go

Huawei Y5 Lite, entry-level din familia Android Go

Huawei Y5 Lite

Huawei Y5 Lite tocmai a fost lansat oficial. Este un entry-level cu un preț de aproximativ 100 de dolari, din familia Android Go. Adică un sistem de operare destinat exclusiv acestor terminale, care are cerințe mult mai reduse la nivel de putere de calcul și acumulator. Nu știu de ce mie îmi sună mai mult a poveste de marketing această combinație, menită doar să justifice apariția unor telefoane cu specificații destul de slabe, dar este doar o părere personală și prefer să îi dau credit lui Y5 Lite până la proba contrarie.

Cum era de așteptat, prețul destul de mic are urme adânci în configurația lui Huawei Y5 Lite. Telefonul este echipat cu un chipset MediaTek MT6739 cu procesor quad-core, o memorie RAM de doar 1 GB și o capacitate internă de stocare de 16 GB. Toate ascunse în spatele unui display de 5,45 inchi și rezoluție HD+ (1440 x 720 pixeli, aspect 18:9).

Camera foto de pe spate este de 8 megapixeli, cea frontală de 5 megapixeli, iar acumulatorul are o capacitate de 3020 mAh, destul de mare pentru așa o configurație. Sistemul de operare este un Android Oreo 8.1 Go Edition. În mod fericit, poate acomoda două SIM-uri, dar și un microSD.

Huawei Y5 Lite este deja disponibil pe piețele asiatice, fără detalii comerciale despre o eventuală expansiune înspre Europa. Probabil că va apărea și mai înspre occident, pentru că operatorii încă vând destul de bine telefoane entry, iar Huawei și Samsung se mișcă destul de bine în ofertele operatorilor pe acest segment.

via Huawei

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep