HomeFeaturedFocusMeizu Zero a fost prezentat oficial, primul smartphone fara butoane fizice si...

Meizu Zero a fost prezentat oficial, primul smartphone fara butoane fizice si porturi

Meizu Zero

Cu ochii audienței ațintiți asupra lui Vivo Apex 2019, un concept de smartphone fără butoane fizice sau găuri pentru porturi în carcasă, iată că de nicăieri parcă apare un Meizu Zero, care merge pe aceeași idee de design și își asumă toți laurii victoriei. Este și asta o cursă destul de frumoasă și trebuie să recunoaștem deschis că în materie de inovație la nivel de design, producătorii chinezi au reușit să facă figuri frumoase de mai multe ori.

Și, aș îndrăzni eu să speculez, acest concept popularizat de Vivo și pus în practică mai întâi de Meizu, va reprezenta direcția înspre care se îndreaptă viitorul terminalelor mobile inteligente. Un fel de săpun de metal, cum caracterizau câțiva trecători senzația lăsată de Vivo Apex 2019, pe care nu au avut voie să îl vadă, dar au avut voie să îl pipăie, în cadrul unui experiment inedit.

Meizu Zero

Paranteza fiind încheiată, revenim la Meizu Zero, care este primul reprezentant al acestui nou trend de design. Butoanele laterale au fost înlocuite cu niște zone capacitive (un fel de tehnologie HTC Sense), difuzoarele convenționale au fost înlocuite de unele piezoelectrice, care se bazează pe vibrații induse carcasei și display-ului, iar partea de porturi a fost rezolvată de o încărcare wireless. Mai ciudat puțin este cu transferul de fișiere, care se poate face doar prin Wi-Fi.

Tot în acest capitol intră și sertarul pentru SIM, care a fost eliminat. Se intră acum în zona de de eSIM, care va fi astfel dinamizată destul de mult, prin presiunea pe care tot mai mulți producători o vor pune pe operatorii de telefonie mobilă.

Meizu Zero

La nivel de specificații tehnice ale lui Meizu Zero se știu detalii despre ecranul AMOLED de 5,99 inchi (2340 x 1080 pixeli), care integrează și senzorul pentru citirea amprentei digitale, despre camera foto frontală de 20 megapixeli, despre chipset-ul Qualcomm Snapdragon 845 și despre sistemul dual camera de pe spate, compus dintr-un senzor principal de 12 megapixeli și unul secundar de 20 megapixeli.

Probabil că detaliile despre RAM, memorie internă (se speculează 4 GB + 64 GB și 6 GB + 128 GB) și capacitatea acumulatorului, dar mai ales despre preț și disponibilitate, vor apărea ulterior. Deocamdată Meizu Zero a reușit să fie primul într-o competiție strânsă (mâine cred că apare oficial și Vivo Apex 2019), de aici și lipsa anumitor informații.

via Meizu

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep