HomeFeaturedFocusPiata de smartphone a scazut in 2018, Apple si Huawei merg umar...

Piata de smartphone a scazut in 2018, Apple si Huawei merg umar la umar

piata de smartphone 2018

Cu 2018 în spate, încep să apară analizele pentru întregul an pentru piața de smartphone. O primă concluzie și poate cea mai îngrijorătoare pentru jucătorii de pe această piață, este că lucrurile au început să meargă în jos. Piața globală de smartphone a scăzut cu 4% în 2018 față de 2017. Poate că procentul nu este mare, dar cred că este un trend din care se va ieși destul de greu. Mai mult, același procent a reieșit din analizele a două mari companii de studii de piață, Counterpoint și IDC, chiar dacă alte cifre din studiile lor sunt diferite, semn că trendul descendent al pieței este cât se poate de real.

A doua concluzie care reiese din ambele studii este faptul că Samsung este încă lider destul de autoritar, chiar dacă a mai pierdut teren. Are puțin peste 20% cotă de piață și încă stă binișor în fața urmăritorilor.

Urmăritorii, adică Apple și Huawei, merg aproape umăr la umăr (diferența este de 0,2% cotă de piață) și au undeva la 14% fiecare. În mod surprinzător, deși a fost depășită de Huawei în ultimele două trimestre ale anului, Apple reușește să rămână pe poziția a doua a top-ului pe tot anul 2018, în ambele studii. Însă tind să cred că a fost ultimul an de acest gen și că Huawei își va continua ascensiunea. Ba chiar aș paria că vom asista cât de curând la un duel Samsung vs. Huawei pentru coroana de rege.

piata de smartphone 2018
piata de smartphone 2018

via IDC, Counterpoint    

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep