HomeEvenimenteCESSamsung integreaza conectivitate Alexa, Google Assistant si AirPlay 2 in seria de...

Samsung integreaza conectivitate Alexa, Google Assistant si AirPlay 2 in seria de televizoare din 2019

CES2019 Samsung Press Conference_QLED 8K Unveil

Un anunț foarte important făcut de Samsung la CES 2019 este legat de faptul că seria de televizoare din 2019 va avea suport pentru controlul via Alexa sau Google Assistant și totodată integrează conectivitatea AirPlay 2, via iTunes Movies & TV Shows.

Adică televizoarele inteligente Samsung din 2019 vor putea să fie controlate cu comenzi vocale prin dispozitive gen Amazon Echo sau Google Assistant – nu o să mai fie nevoie de telecomandă, adăugarea televizorului în Alexa sau Google Assistant permițând controlul lor de la distanță cu comenzi de tipul “Alexa, turn on the TV” sau “Hey Google, launch Netflix”.

Separat de integrarea Alexa și Google Assistant, televizoarele vor fi dotate cu asistentul digital al Samsung, activat prin apăsarea unui buton dedicat de pe telefocmandă și vorbit direct în microfonul telecomenzii.

Implementarea acestor aplicații pe televizoarele smart Samsung din 2018 va fi posibilă printr-un update firmware. În premieră în industrie, aplicația iTunes Movies și TV Shows va fi disponibilă doar pe televizoarele smart Samsung în 100 de țări. Serviciile de suport AirPlay 2 support vor fi disponibile pe televizoarele smart Samsung din 190 de țări.

Prin intermediul noii aplicații iTunes Movies și TV Shows de pe televizoarele smart Samsung, utilizatorii Samsung vor putea să își acceseze biblioteca iTunes deja existentă, vor putea să caute în magazinul iTunes și să cumpere sau să închirieze dintr-o selecție de sute de mii de filme și show-uri televizate – inclusiv din cea mai mare librărie de filme 4K HDR. Această opțiune se va integra perfect cu celelalte servicii disponibile pe televizoarele smart de la Samsung în așa fel încât experiența pe platforma Samsung va fi una completă.

“Suntem nerăbdători să aducem experiența iTunes și AirPlay 2 cât mai aproape de utilizatorii din întreaga lume prin intermediul televizoarelor smart Samsung, astfel încât utilizatorii de iPhone, iPad și Mac să descopere o nouă modalitate de a se bucura de conținutul pe care îl consumă – cu ajutorul celor mai mari ecrane de la ei din casă”, a declarat Eddy Cue, vicepreședinte senior Internet Software și Servicii Apple.

Inițial Alexa și Google Assistant vor funcționa doar cu modelele 2019, ulerior printr-un update de firmware și anumite modele din 2018 vor putea primi această funcționalitate.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep