HomeFeaturedFocusWindows 7 intra in ultimul an de viata

Windows 7 intra in ultimul an de viata

windows7_end

La anul pe vremea asta Microsoft va opri serviciile de suport asociate Windows 7 și odată cu asta se vor termina și update-urile și bugfix-urile pentru acest sistem de operare ce are acum deja 9 ani! Așa că s-ar putea să fie momentul în care să vă gândiți (dacă încă nu ați făcut asta!) din ce în ce mai serios să faceți upgrade la Windows 10. Din 14 ianuarie 2020 Microsoft nu va mai da patch-uri gratuite pentru Windows 7, e foarte posibil să mai continue să facă asta pentru organizațiile ce au contracte separate de mentenanță.

Mi se pare foarte interesant faptul că încă aproape 43% din organizații au încă Windows 7 – asta dacă ne luăm după raportul ‘Death of Windows 7’ realizat de Kollective. Totodată sunt încă câteva milioane bune de utilizatori casnici ce au Windows 7 (cam 37% din utilizatorii de Windows conform statisticilor date de Netmarketshare) ceea ce este extrem de mult dacă ne gândim că oficial Windows 7 nu mai primește update-uri pentru utilizatorii casnici din ianuarie 2015.

De ce vă spun toate astea? Pentru că în mod constant se găsesc găuri de securitate în sistemele de operare și aplicațiile conectate la internet iar lipsa patch-urilor le fac vulnerabile în fața atacatorilor și susceptibile de a fi infectate cu malware și folosite drept instrumente în atacuri concertate și activități criminale. Și mă gândesc că nu vreți să faceți parte din așa ceva.

Soluția: ori faceți upgrade la cea mai recentă versiune de Windows 10 ori instalați orice versiune de Linux vă place. În oricare situație, din punct de vedere al securității veți sta mult mai bine decât cu Windows 7.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep