IUL_6390

În seara asta Vodafone România a făcut o demonstrație interesantă a tehnologiei 5G: în concertul trupei Vița de Vie a fost inserată o hologramă transmisă pe 5G.

Adrian Despot, solistul vocal al trupei Vița de Vie, a prezentat marți seară, 19 februarie, primul concert din România în care a fost integrată o secvență live transmisă printr-o hologramă realizată cu ajutorul tehnologiei 5G, furnizată de Vodafone România. Protagonistul hologramei live a fost Luca Mihail Leaua, un talentat chitarist de 10 ani, care a avut cu această ocazie prima sa prestație artistică în fața unui public. Această soluție pentru apariția sa în concert, posibilă cu ajutorul tehnologiei 5G furnizată de Vodafone România, l-a ajutat să fie în totalitate conectat cu publicul, în pofida fricii sale de scenă.

Luca și-a interpretat piesele într-o încăpere aflată la aproximativ 2 km distanță de sala de concert, fiind filmat și inserat în concertul trupei Vița de Vie printr-o transmisiune live pe 5G la o calitate audio și video înaltă absolut necesară pentru sincronizarea artiștilor pe toată durata evoluției lor live.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România, a declarat: ͈Vodafone România a folosit întotdeauna cele mai noi tehnologii pentru a îmbunătăți viața oamenilor, începând chiar de la primul apel de voce realizat în rețeaua noastră digitală, în 1997. Am marcat de-a lungul anilor multe premiere reușite. Acum, folosim capabilitățile 5G în practică și inovăm din nou, de această dată la intersecția dintre arta spectacolului live și tehnologia de ultimă oră, pentru a-i da unui tânăr muzician talentat curajul să-și depășească teama de scenă și să-și transforme visul în realitate. Îi dorim ca mâine să devină un adevărat star în muzică. Astăzi, a simțit o parte din această experiență, iar acest lucru ne demonstrează că viitorul este deja prezent“.

Dacă nu ați putut vedea live transmisiunea Vodafone și vreți să dați seama cum a fost, intrați aici și urmăriți înregistrarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here