HomeFeaturedFocusMWC 2019: HMD prezinta Nokia 9 PureView, smartphone-ul cu sistem de 5...

MWC 2019: HMD prezinta Nokia 9 PureView, smartphone-ul cu sistem de 5 camere foto – poze, specificatii, pret

Nokia 9 PureView a fost prezentat de HDM la Mobile World Congress 2019.

De câteva minute s-a terminat evenimentul HDM de la Barcelona unde a văzut oficial lumina zilei flagship-ul Nokia 9 PureView. Așa cum am tot văzut în multitudinea de leak-uri de până acum, Nokia 9 PureView vine cu o carcasă de metal și sticlă, certificat IP67 pentru rezistență la apă și praf, un ecran de 5.99 inci P-OLED, HDR10 și rezoluție de 2880 x 1440 pixeli, protejat cu Gorilla Glass 5.

HDM a adăugat și senzor de amprentă, ascuns sub ecran (deja avem un trend aici) plus opțiune de deblocare prin recunoaștere facială.

Din păcate HDM a ales cipset-ul Snapdragon 845 în condițiile în care Snapdragon 855 este deja la modă, probabil pentru că la aparat se lucrează de multă vreme și optimizările aduse pentru acest cipset nu au putut fi aduse rapid pe Snapdragon 855. Sau poate că prețul a fost un factor decisiv și folosirea unei platforme mai vechi a ajutat la reducerea prețului final.

Din câte am înțeles Nokia 9 PureView va fi disponibil doar în varianta de culoare Midnight BLue, cu 6 GB RAM și 128 GB pentru stocare – cam puțin dacă ne uităm la ce a prezentat deja Samsung cu seria S10.

Dar nu cred că cineva se gândește la Nokia 9 PureView în termeni de specificații tehnice când ideea de 5 camere, cu lentile Zeiss este ceea ce vontează cu adevărat. Sunt 5 camere de 12 MP cu f/1.8, puziționate în cerc, pe partea din spate. Lângă ele mai apare încă una, pentru obținerea efectului de adâncime și un LED flash.

Vă miră că HMD vine cu cinci camere, toate cu f/1.8, în timp ce majoritatea concurenților se bat să introducă camere ultra-wide, telephoto, macro etc.? Adevărul este că da, e împotriva trend-ului, numai că HMD propune Nokia 9 PureView drept soluția pentru a obține poze de o calitate excepțională și nu neapărat pentru o soluție all in one.

Cum face asta? Aparatul combină imaginile luate de toate cele 5 camere și le combină într-o singură poză, cu opțiuni dynamic range, cu o grămadă de opțiuni pentry setarea luminozității și în teorie posibilitatea de a crea poze în care adâncimea și detaliul să impresioneze.

O poză realizată cu Nokia 9 PureView.

Nokia 9 este optimizat să ofere opțiunile de corecție necesare tuturor celor ce doresc să realizeze operații avansate de procesare – ajustarea umbrelor, a luminozității etc. Pozele realizate pe Nokia 9 PureView pot fi salvate RAW și apoi editate/optimizate via Adobe Lightroom, versiunea de mobil.

Totodată, în urma colaborării cu Google, aplicația Photos funcționează perfect cu imaginile salvate de Nokia 9 PureView.

HMD spune că sistemul de cinci camere foto permite realizarea unor imagini cu peste 1200 de niveluri de adâncime și asta duce la realizarea unor efecte bokeh impresionante.

Nokia 9 PureView vine cu o cameră frontală de 20MP cu f/1.8 și suport Tetracell pixel binning, ceea ce permite ca în situațiile în care lumina nu este suficientă, să se poată combina informațiile de la 4 pixeli adiacenți, obținând poze de 5MP.

Nokia 9 PureView funcționează cu Android One (Pie), versiunea curată de Android, fără bloatware-ul cu care probabil sunteți obișnuiți.

Bateria nu impresionează, doar 3320 mAh s-ar putea să nu fie suficienți pentru a putea folosi o zi întreagă smartphone-ul la puterea maximă, dar are wireless charging și fast charge. Și tot în trend, lipsește jack-ul audio.

Despre ce nu am vorbit? Prețul: 699 USD plus taxe, sensibil mai mic decât ceea ce se vehiculează acum la nivel de flagship-uri.

Acum, uitați-l în acțiune:

Și încă ceva: se discută despre o serie limitată de Nokia 9 PureView, ceea ce înseamnă că e posibil ca odată ce primul val de aparate produse vor fi vândute, aparatul să nu mai fie fabricat.

Nu îmi dau seama dacă e o idee bună sau rea până nu îl văd. Mă aștept să nu ajungă chiar repede în România, dar poate mă înșel.

Acestea fiind zise, ce părere aveți de Nokia 9 PureView?

via GSMA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep