HomeMobileAndroidHuawei prezinta Mate X, smartphone-ul pliabil mai scump decat Galaxy Fold (poze,...

Huawei prezinta Mate X, smartphone-ul pliabil mai scump decat Galaxy Fold (poze, specificatii, pret)

Mate X este smartphone-ul pliabil proaspăt prezentat de Huawei la Mobile World Congress 2019.

Nici nu s-au stins bine valurile lansate de prezentarea de către Samsung a smartphone-ului pliabil Galaxy Fold și avem un subiect și mai interesant: Huawei propune un alt model, cu aproape 500 EUR mai scump.

Da, ați citit bine: Huawei Mate X, proaspăt prezentat de Huawei la Mobile Word Congress 2019 de la Barcelona costă doar 2299 EUR!

A luat-o razna lumea smartphone-urilor? Poate că da. Dacă până acum bătălia se dădea în specificații și funcții, acum a mai apărut ceva: prețul. Până săptămâna trecută Apple avea cel mai scump smartphone. A venit Samsung și a ridicat ștacheta pentru ca azi să auzim de la Huawei că Mate X e cu aproape 25% mai scump decât Galaxy Fold!

Mate X este primul smartphone pliabil făcut de Huawei, care aduce un display de 8 inci în mod tabletă și variante de 6.4/6.6 inci atunci când este pliat. Costă doar 2299 EUR!
Atunci când e deschis, Mate X se transformă într-o tabletă de 8 inci (2480 x 2200 pixeli) și un raport de 8:7.1.

Ideea e cam aceiași cu ce a prezentat Samsung la lansarea Fold: un smartphone al cărui display se pliază, permițând transformarea lui într-o tabletă cu Android. Diferența este că pliat, Mate X e un smartphone cu două display-uri (ca să ai ce zgâria), unul de 6.6 inci (2480 x 1148 pixeli) și raport de 19.5:9 și unul de 6.4 inci (2480 x 892 pixeli)și raport 25:9.

Privind doar specificațiile nu ai cum să nu fii uimit: sună foarte bine, mai ales că discutăm despre un display OLED!

Știți ce e foarte interesant? Că atunci când e pliat Mate X are o grosime de doar 11mm. Plus că are suport 5G și o baterie de 4500 mAh pusă într-un cipset Kirin 980.

Cum arată Huawei Mate X atunci când e pliat.

Pe una din părți, există un suport de prindere care înglobează și cele trei camere foto (probabil că similare cu ceea ce există pe Mate 20 Pro), LED-ul flash, senzorul de amprentă și butonul fizic care ține blocat aparatul în poziția pliat – când e deschis, Mate X are o grosime de doar 5.4mm.

Huawei Mate X beneficiază de un suport în partea dreaptă, suport ce înglobeză și camere foto.

Alături de bateria de 4500 mAh, Mate X vine cu Huwei SuperCharge (55W) capabil să încarce aparatul la 85% în 30 de minute.

Huawei Mate X va veni cu 8GB RAM și 512GB pentru stocare, disponibilitatea sa va fi pe la jumătatea anului.

Exact ca și în cazul lui Galaxy Fold, jurnaliștii prezenți la lansarea lui Mate X nu au avut posibilitatea de a atinge/testa aparatul. Asta înseamnă că în acest moment vorbim încă despre produse ce mai trebuie finalizate – probabil că atât din punct de vedere software cât și hardware.

Ce ziceți, ați cumpăra Huawei Mate X?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep