HomeFeaturedFocusPatch tuesday de februarie aduce 77 de remedii, din care 20 critice....

Patch tuesday de februarie aduce 77 de remedii, din care 20 critice. Faceti rapid update de Windows!

windowsupdate

În tradiționalul patch tuesday din această lună Microsoft a lansat un pachet care repară 77 de probleme de securitate dn Windows, din care 20 sunt critice. Așa că nu mai stați pe gânduri și faceți rapid update de Windows ca să fiți siguri că nu vă infectați sistemele din cauza lor.

Cele mai multe probleme sunt legate de browser-ul Internet Explorer – CVE-2019-0676 (sper că nu îl mai folosiți când aveți alternativele Firefox, Chrome sau Opera) pentru care deja există active mai multe exploit-uri pe Internet. Nu e încă foarte clar de când există, cine le-a creat și în favoarea cui funcționează, cert este că ele există și au infectat multe sisteme.

Alte probleme vizează SMB (Server Message Block) și pot duce la executarea de cod de la distanță (CVE-2019-0630 și CVE-2019-0633), fără intervenția utilizatorului. Nu uitați, SMB este același serviciu pe care malware-ul WannaCry sau NotPetya s-au răspândit în 2017.

Lista continuă cu o vulnerabilitate asociată server-ului DHCP CVE-2019-0626 ce permite unui atacator să preia controlul de la distanță, chestie extrem de nefastă în rețelele corporate. Tot în setul de patch-uri din această lună este reparat și CVE-2019-0686, vulnerabilitate descrisă drept PrivExchange, pentru care există deja exploit din luna ianuarie, permițând accesul la conturile de email din Microsoft Exchange 2013.

Alte probleme reparate includ vulnerabilități de Adobe Flash, Adobe Reader, Microsoft Office și browser-ul Edge. Dacă vreți să le parcurgeți, intrați aici.

Spor la update!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep