eSIM

Începând de astăzi avem și în România tehnologia eSIM, adusă în premieră de către Orange. Asta înseamnă că abonații Orange vor putea să folosească Apple Watch LTE cu un eSIM asociat cartelei SIM din România, chestie pe care multă lume și-a dorit-o.

Din dorinţa de a aduce mai aproape de clienţi ultimele inovaţii şi de a-i ajuta să rămână conectaţi la ce este important, începând de astăzi, clienţii Orange care deţin telefoane Apple compatibile, pot beneficia de avantajele oferite de tehnologia eSIM. Aceştia se vor putea conecta la rețeaua mobilă Orange simplu și rapid, fără a mai avea nevoie de cartelă SIM. De asemenea, utilizatorii vor putea instala mai multe numere de telefon pe un singur dispozitiv mobil, oferindu-le astfel posibilitatea utilizării lor alternative, în funcţie de context şi nevoi.

eSIM_1

Ce este un eSIM?
eSIM-ul (embeded SIM sau SIM integrat) reprezintă o nouă tehnologie prin intermediul căreia utilizatorii se vor putea conecta la rețeaua mobilă utilizând dispozitivele mobile compatibile fără a mai avea nevoie de utilizarea cartelei SIM. Numărul de telefon, precum și informațiile necesare autentificării și comunicării între rețeaua mobilă și eSIM vor fi stocate într-un profil unic care se instalează digital, prin scanarea unui cod de activare.
Pe un eSIM se pot instala simultan profile pentru mai multe numere de telefon. Acestea se pot instala şi activa direct din meniul smartphone-ului, fără a mai fi necesară schimbarea cartelelor SIM între ele.

În acest moment tehnologia eSIM este disponibilă doar pentru telefoanele Apple iPhone XS, iPhone XS Max şi iPhone XR, cu abonamente noi sau existente, dar pentru activare este necesară deplasarea la un magazin Orange. Prima activare este gratuită.


„Noua tehnologie reprezintă o premieră pentru România, Orange fiind primul operator mobil care oferă clienţilor săi beneficiile eSIM anticipând şi de această dată o nouă evoluţie a tehnologiei ce urmează să deschidă în viitor conectivitatea atât pentru tablete şi telefoane inteligente cât şi pentru ecosistemul obiectelor conectate.”,
a declarat Yves Martin, Orange Chief Marketing Officer.
Mai multe informaţii despre eSIM sunt disponibile pe site-ul Orange.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here