HomeMobileAndroidMINI-REVIEW: trei argumente in favoarea lui Motorola Moto G7 Power

MINI-REVIEW: trei argumente in favoarea lui Motorola Moto G7 Power

review Moto G7 Power

Să tot fie vreo trei săptămâni bune de când folosesc acest telefon și am reușit în această perioadă să identific câteva argumente pe care le are de partea sa, pe care o să le punctez în cele ce urmează, sub forma unui mic review Moto G7 Power.

Un utilizator are destul de multe opțiuni pe piața din România pe fiecare segment de preț, așa că este bine să fie informat cu privire la plusurile pe care fiecare terminal le are, în momentul în care face o achiziție. Iar Moto G7 Power are câteva caracteristici care îl pot ajuta să se impună în preferințele celor aflați în căutarea unui mid-range Android.

review Moto G7 Power

Motorola nu a inovat foarte mult la nivel de design. Ce aduce nou seria G7 față de generația anterioară este adopția ecranelor ceva mai moderne. Marginile sunt mai înguste (dar nu cu mult), partea de jos este sensibil mai subțire, iar în partea de sus și-a făcut loc și un notch, care oferă un look ceva mai contemporan, mai trendy. În rest, dacă privești din spate, nu prea poți să distingi un telefon din seria G7 față de un G6. Diferențele sunt mult prea fine și alegerea ar fi grea chiar și pentru un cunoscător.

În același timp, Motorola a umblat la hardware, în încercarea de a ține oarecum pasul cu competiția. Toate specificațiile au fost ușor actualizate/cosmetizate, pentru a se apropia cumva de ceea ce au de oferit producătorii din China. Este destul de clar, e greu de concurat cu brandurile chineze, însă aici vorbim de terminale disponibile pe piața locală într-un mod cât se poate de oficial.

review Moto G7 Power

Și dacă tot am vorbit de hardware, poate că n-ar strica să trecem rapid în revistă configurația eroului nostru. Așadar, lista cu specificații tehnice complete pentru Moto G7 Power se găsește mai jos.

  • Ecran: LTPS IPS LCD
  • Diagonală: 6,2 inchi
  • Rezoluție: 1520 x 720 pixeli
  • Aspect: 19,5:9
  • Densitate: 279 ppi
  • Screen-to-body: 77,6%
  • Protecție: Gorilla Glass 3
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 632
  • Procesor: octa-core (4 x 1,8 GHz Kryo 250 Gold + 4 x 1,8 GHz Kryo 250 Silver)
  • GPU: Adreno 506
  • Sistem de operare: Android 9.0 Pie
  • Memorie RAM: 4 GB
  • Stocare internă: 64 GB
  • MicroSD: da
  • Camera foto principală: single, 12 megapixeli (f2.0, 1.25µm, PDAF, LED flash, panorama, HDR)
  • Cameră frontală: single, 8 megapixeli (f/2.2, 1.12µm, HDR)
  • Senzor de amprentă: da, pe spate
  • Dual-SIM: da
  • Acumulator: 5000 mAh (Li-Po)
  • Încărcare rapidă: da, 15W
  • Altele: radio FM, USB Type-C, jack 3,5 mm, splash resistant
  • Culori: Ceramic Black, Marine Blue, Iced Violet
  • Dimensiuni: 159,4 x 76 x 9,3 milimetri
  • Greutate: 193 grame 
  • Construcție: plastic glossy

Încă de la prima parcurgere a listei cu caracteristici tehnice pentru Moto G7 Power, sare în evidență primul dintre cele trei argumente de care vorbeam în titlul acestui material:

Autonomia

Este destul de clar că dacă avem în denumirea unui terminal Motorola cuvântul Power, avem un acumulator cu o capacitate ceva mai mare, capabil să asigure o autonomie peste medie. În cazul de față, Moto G7 Power propune un acumulator Litiu Polimer de 5000 mAh, care oferă suport pentru încărcare rapidă de 15W.

Capacitatea impresionantă se reflectă fără probleme în autonomia telefonului. L-am folosit cu două SIM-uri (unul de muncă, de la Integrator Soft, Vodafone și unul cu date nelimitate de la Telekom), dar și cu wireless-ul deschis, pentru conexiune atât acasă, cât și la birou, pentru mail-uri, social media și browsing. Am făcut și poze pentru a testa camera sa, iar în momentele de plictiseală extremă, m-am uitat și pe YouTube, documentându-mă pentru câteva proiecte viitoare.

review Moto G7 Power

În acest ritm de utilizare, aș punea spune că uiți practic de el. Știu că vreți cifre exacte, așa că vă spun că după 48 de ore de folosire în modul descris mai sus, aveam bateria la 76%. Iar nevoia alimentării a venit undeva la aproape o săptămână.

În viziunea mea, acesta este un telefon cu o autonomie ideală, unul care să aibă nevoie de încărcare undeva o dată la o săptămână, care să te ajute să treci peste weekend-urile petrecute la țară (sau chiar în natură) în care îți uiți încărcătorul. Iar Moto G7 Power are în mod evident un argument puternic de vânzare în capacitatea acumulatorului și în autonomia rezultată. E drept, nu m-am jucat pe telefon și nici nu m-am uitat la filme, scenariu în care probabil că autonomia ar fi scăzut simțitor, dar chiar și așa, ea ar fi fost cu mult peste medie. Cei de la Motorola dau în specificațiile tehnice o autonomie de peste 60 de ore, într-un ritm de utilizare intensă.

review Moto G7 Power

Pentru utilizatorul mediu de Android, care nu ridică pretenții exagerate de la terminalul său, Moto G7 Power cred că se descurcă onorabil și este capabil să treacă fără emoții bariera a trei zile de utilizare între două încărcări. Adică un weekend complet, așa cum spuneam mai sus. V-ați prins deja că îmi cam uit încărcătoarele când plec peste noapte. 🙂

Prețul

Un al doilea argument al acestui terminal este prețul. Este acel factor care îți vine în minte imediat după ce parcurgi lista cu specificații tehnice pentru un dispozitiv. Am lista cu toate caracteristicile tehnice, dar cât ar putea să mă coste această listă?

Ei bine, Moto G7 Power are un preț oficial (recomandat) pentru România de 999 lei. Asta înseamnă că intră în bariera de 1000 de lei. Consider că este un preț bun pentru acest terminal, în condițiile în care pachetul standard include și o husă de protecție din silicon transparent. Un accesoriu pentru care, în mod obișnuit, utilizatorul mai scoate din buzunar 30-40 de lei.

review Moto G7 Power

Prețul este cu atât mai atractiv cu cât îl privim și prin prisma acumulatorului de 5000 mAh, o trăsătură tehnică pe care alți competitori situați în același interval de preț nu o pot oferi.

La momentul acestui material, nu prea l-am găsit pe Moto G7 Power în ofertele comercianților tradiționali, de aceea am mers pe prețul comunicat în momentul anunțului oficial pentru toată familia Moto G7. Poate că aici este o zonă la care Motorola mai are de lucrat, la relația cu operatorii de telefonie din România (care subvenționează considerabil prețurile unor producători ca Samsung sau Huawei, punând serios umărul la volumele de vânzări) și la diversificarea canalelor de distribuție pentru piața locală.

Revenind puțin la lista cu specificații tehnice, cea de la care am pornit cu primele două argumente în favoarea lui Moto G7 Power, dincolo de preț, atunci când vezi configurația unui dispozitiv îți vin în minte întrebări legate de performanțele pe care le poate obține acest hardware.

Un prim răspuns îl oferă clipul de mai jos, cu Moto G7 Power rulând AnTuTu Benchmark. Pentru amatorii de scoruri și comparații.

A doua interpretare o să o ofer eu, prin prisma comportamentului pe care l-a avut telefonul în perioada în care eu l-am utilizat. Pur si simplu nu am avut nici cea mai mică problemă cu el. Nu s-a blocat, nu s-a resetat, nu s-a încins și nici nu s-a agățat/sacadat în timpul folosirii. Cu alte cuvinte, eu unul nu am ce să îi reproșez din perspectiva experienței de utilizare.

Construcția

Cel de-al treilea argument al lui Moto G7 Power este unul ușor subiectiv. Într-o lume a telefoanelor cu construcție de sticlă, cu două panouri perfect plane, unite de o ramă metalică, eroul nostru aduce altceva. Aș fi fost tentat să spun că aduce ceva nou, dar este o trăsătură preluată de la generația anterioară. Am avut o problemă de aderență cu mai toate telefoanele construite în modul descris mai sus. O fi sticla elegantă, dar are și minusurile ei. Și dincolo de faptul că atrage și păstrează urmele de degete precum un magnet, este și foarte alunecoasă.

Bine, mai este și vulnerabilă, motiv pentru care, cu ajutorul celor de la MobileDirect am pus mâna și pe câteva huse de protecție pentru Moto G7 Power (pentru cei care nu se mulțumesc cu ceea ce găsesc în pachetul standard), dar acesta va fi subiectul unui material separat.

Revenind, îmi place construcția lui Moto G7 Plus. Telefonul se ține foarte bine în mână, are o formă ceva mai prietenoasă decât majoritatea competitorilor direcți (am avut ceva dificultăți cu segmentul mid-range de la Huawei sau Asus). Îmi place și plasticul din care este construită carcasa. Pare sticlă, dar este un plastic. S-ar putea chiar să fie mai rezistent decât sticla.

review Moto G7 Power

Evident, aprecierea este subiectivă. Gusturile pot diferi de la utilizator la utilizator, cea mai bună metodă de a decide dacă vă place fizic un telefon sau nu, este să intrați în contact direct cu el. Iar showroom-urile operatorilor de telefonie mobilă sunt locurile ideale pentru așa ceva.

Ce mai imi place la Moto G7 Power

Mai sunt mici detalii care îmi plac la acest telefon. Primul dintre ele este faptul că suportă și două SIM-uri, dar și un card microSD, pentru cei cu nevoi sporite în materie de spațiu de stocare. La o așa baterie, nu strică să ai două-trei filme pe un card pentru momentele de plictiseală de prin aeroporturi sau zone în care accesul la alte instrumente de informare este restricționat.

review Moto G7 Power

Consider că și interfața software este un argument pozitiv. Android-ul 9.0 Pie este aproape stock, fără bloatware, aplicații inutile sau o interfață software alambicată. Motorola a știut mereu să păstreze lucrurile simple și eficiente, se vede că a făcut la un moment dat echipă cu Google.

Camera

O atenție deosebită trebuie acordată camerei foto. Majoritatea utilizatorilor se bazează pe telefoanele lor în momentul în care au de surprins în fotografii sau clipuri video anumite momente speciale, amintiri sau chestii inedite. Nu este ceva spectaculos, e destul de greu să ai așteptări prea mari de la un singur senzor de 12 megapixeli, dar lucrurile arată destul de decent și culorile sunt bine păstrate, mai ales în condiții de lumină naturală bună. Din păcate vremea este destul de capricioasă în Brașov în această perioadă, așa că nu pot să vă încânt cu rezultate spectaculoase. Avem poze cu vreme închisă și cu cerul plin de nori.

Dar și câteva dintr-o zi ceva mai norocoasă, cu soare și cu cer care a devenit tot mai senin.

Diferențele sunt evidente între fotografii realizate în condiții foarte bune de iuminat și o lumină difuză dintr-o seară cu vreme închisă.

Mi se pare că Moto G7 Power se descurcă destul de bine în fotografiile macro sau de detaliu.

Poate că are tendința să accentueze puțin anumite culori, dar una peste alta rezultatele sunt satisfăcătoare.

Pozele la dimensiuni mai mari pot fi găsite pe pagina de Facebook MOBzine Romania.

Reproșuri

Sunt și chestii la care am de comentat. Prima ar fi gama de culori destul de redusă. Într-o perioadă în care se poartă albastru, roșu și în general culorile vii, cei de la Motorola rămân tributari negrului (a cărui eră cred eu că a apus) și albastrului foarte închis. Să păstrezi aceeași linie de culori ca la generația anterioară nu este o strategie tocmai fericită. Dar din nou, este o apreciere subiectivă.

Aș mai avea de făcut un reproș, dar nu ține direct de modelul G7 Power. Este unul mai general (la fel ca și cel de dinainte) și este legat de strategia de vânzări a companiei. Este păcat de telefoanele produse, ar trebui să fie mult mai vizibile atât pe la marile magazine de profil, cât și în ofertele operatorilor. Exemple sunt pe piața locală, ar trebui doar urmate.

review Moto G7 Power

Tot la nivel de observație, cred că lui Moto G7 Power îi lipsește un chipset puțin mai bun. Și un sistem de camere foto ceva mai performant. Chiar și un singur senzor, dar mai capabil. Ar fi ieșit un telefon greu de ignorat pe zona sa de preț. Da, știu, avem Moto G7 Plus, dar nu mai există argumentul acumulatorului de 5000 mAh.

De asemenea, frații mai mari ai lui Moto G7 Power au un notch mult mai finuț, de tip picătură, ceva mai modern. Pentru un singur senzor foto în partea din față, ar fi fost o alegere mai inspirată.

Concluzii

Cei care pot să treacă peste aceste mici reproșuri, dar mai ales cei care caută un telefon decent, cu autonomie peste medie, chiar impresionantă aș spune eu, la un preț de sub 1000 de lei, au în Moto G7 Power un candidat foarte serios, greu de ignorat. Prețul este bun, configurația își face treaba, este stabilă, nu are probleme cu sarcinile trasate de un utilizator mediu de Android, iar autonomia rămâne cireașa de pe tort.

Moto G7 Power își merită banii, iar alegerea în cazul utilizatorilor cu un buget foarte clar nu va fi deloc ușoară.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep