HomeFeaturedFocusSenzorul de amprenta de pe Nokia 9 PureView e cam inutil, poate...

Senzorul de amprenta de pe Nokia 9 PureView e cam inutil, poate fi pacalit de un pachet de guma de mestecat

După problemele inițiale legate de acuratețea senzorului de amprentă de sub ecran, Nokia 9 ajunge în capătul celălalt al spectrului, senzorul acceptând practic orice.

Ideea senzorului de amprentă de pe smartphone e simplă: să ofere o modalitate rapidă de deblocare ce în același timp să fie și foarte sigură. Cât timp smartphone-urile au venit cu soluția clasică, de cititor de amprentă montat ca buton separat, lucrurile s-au canalizat pe o direcție bună: viteza și securitatea au fost la cote normale.

De îndată ce s-a introdus trendul de senzor de amprentă sub display, în ideea de a se câștiga spațiu prețios pe partea frontală, lucrurile au cam luat-o razna. Huawei Mate 20 Pro avea probleme importante vizavi de acuratețe și viteză, elemente reparate în modelul Huawei P30 Pro. Samsung Galaxy S10+ stă așa și așa. Iar Nokia 9 PureView o dă de gard.

După ce inițial au fost probleme legate de autentificare și utilizatorii s-au plâns că nu își pot debloca aparatele, HMD a lansat un update de firmware pentru Nokia 9 PureView (Nokia 9 April 2019 patch) care a schimbat radical situația: acum e recunoscut practic orice este folosit pentru apăsarea ecranului.

Inclusiv un pachet de gumă de mestecat. Uitați:

Deloc fain. Chiar îngrijorător. Nicicum nu e bine.

Nu credeți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep