HomeMobileAndroidTest: care e autonomia lui Huawei P30 Pro?

Test: care e autonomia lui Huawei P30 Pro?

autonomie_HuaweiP30Pro

După două săptămâni de folosire pentru Huawei P30 Pro (venit de la Orange prin programul Orange Smartphone Tester) pot să răspund la întrebarea: care e autonomia lui Huawei P30 Pro?

Răspunsul simplu este: mult!

Răspunsul ceva mai elaborat este că Huawei P30 Pro are o autonomie excepțională, fiind unul dintre puținele flagship-uri ce au lejer o autonomie de o zi, în unele condiții poate fi dus chiar și până la două zile de utilizare (atentă ce e drept).

Anul trecut comparam HTC U11+ vs Sony Xperia XZ2 vs iPhone X vs Huawei P20 Pro vs Samsung Galaxy S9+ în ceea ce înseamnă autonomia și câștigător ieșea HTC U11+ cu o autonomie măsurată de 16 ore și 25 de minute, având o baterie de 3930 mAh. Huawei P20 Pro, cu o baterie de 4000 mAh nu reușea decât 15 ore și 36 de minute în testul de baterie al PC Mark.

Cum stă noul flagship Huawei P30 Pro?

El vine cu o baterie de 4300 mAh în condițiile în care display-ul OLED este de 6,47 inci și are o rezoluție de 1080 x 2340 pixeli, alături de un cipset HiSilicon Kirin 980 (pe 7 nm) și procesor Octa-core (2×2.6 GHz Cortex-A76 & 2×1.92 GHz Cortex-A76 & 4×1.8 GHz Cortex-A55), GPU Mali-G76 MP10.

În același test de baterie PC Mark Work 2, Huawei P30 Pro surprinde cu o valoare de 19 ore și 23 de minute de la 100% la 20%, ceea ce se traduce printr-o autonomie maximă de 24 ore și 13 minute, cu mult peste tot ceea ce am testat până acum.

Screenshot_20190413_113214_com.futuremark.pcmark.android.benchmark

Probabil că v-ați obișnuit cu faptul că rezultatele din teste nu sunt exact cele pe care le veți avea și voi în utilizarea normală. Autonomia lui Huawei P30 Pro va diferi și în funcție de consum, Android 9 împreună cu AI-ul de pe P30 Pro vor învăța modul de folosire al fiecăruia și în timp vor oferi cea mai bună experiență posibilă.

În cazul meu, unde folosesc intens smartphone-ul pe rețeaua Orange 4G+, pe WiFi cu Wi-Fi calling activ cât sunt la birou și acasă, bateria îmi ajunge liniștit o zi. În unele cazuri poate chiar și două zile.

Îl folosesc intens pentru a asculta RockFM prin TuneIn pe o conexiune Bluetooth la niște căști Sony (cam 4-5 ore pe zi), Facebook, Twitter, Instagram și email constant, comunicare WhatsApp și Messenger, plus ceva browsing și citit de știri via Flipboard și luminozitatea pusă pe auto și funcția always on activă. Când e cazul mai scriu și pe site direct de pe telefon. Pe acest model de utilizare, autonomia după o zi de folosire (07:00 – 22:00) e undeva la 45-50%.

De exemplu astăzi lucrurile au stat cam așa:

Screenshot_20190415_200302_com.huawei.systemmanager

Mai în detaliu consumul pe software și hardware arată așa:

autonomie_HuaweiP30Pro_2autonomie_HuaweiP30Pro_1

O statistică mai exactă dată de Android 9 Pie arată așa:

autonomie_HuaweiP30Pro_3

Vreau doar să mai adaug că pentru cazurile extreme se poate activa opțiunea de power management pentru baterie Ultra Power Saving care va dezactiva orice element ce consumă (nejustificat) bateria, putând crește semnificativ autonomia. Dezavantajul este că atunci nu veți mai avea un telefon smart, ci doar un … telefon.

Wireless Charging și reverse wireless charging

Dacă vă puneți cumva problema că e posibil ca Huawei P30 Pro să vă lase în pană atunci când vă e lumea mai dragă, vă mai spun că așa cum spune și mesajul de marketing, folosind încărcătorul cu fir puteți să în încărcați în 30 de min până la 70%. Practic asta ne asigură de faptul că în sfârșit avem un smartphone care pe lângă performanță, super display și super cameră foto, îndeplinenește cu brio și funcția de mobilitate – se poate renunța la năravul de a căra mereu o baterie suplimentară în rucsac.

autonomie_HuaweiP30Pro_4

Huawei P30 Pro beneficiază și de suport pentru fast wireless charging pe 15W, iar dacă vă simțiti generoși, activând funcția reverse charging, vă transformați propriul smartphone într-un încărcător wireless pe care îl puteți oferi prietenilor mai puțin norocoși în ceea ce înseamnă autonomia.

Concluzia este că dacă mereu ați căutat un smartphone care să fie și frumos, și cu super display, care să aibă și o cameră bună și nici să nu vă lase fără baterie când vă e lumea mai dragă, vă anunț că în sfârșit căutarea a luat sfârșit. A venit Huawei P30 Pro și le bifează pe toate, arătând că se poate să avem și display fain și toate opțiunile smart active.

Din punctul meu de vedere, combinația cameră+autonomie+display îl recomandă ca prima opțiune de cumpărare chiar și pentru cei mai exigenți dintre noi.

P.S. O mențiune importantă:

Clientii Orange beneficiaza de asigurare Premium un an de zile gratuit pentru orice telefon Huawei P30|P30 Pro cumparat in perioada 3 aprilie – 15 mai. Detalii suplimentare disponibile pe: https://www.orange.ro/orange-care/asigurare/

În plus, Orange are o ofertă specială de buy-back: vino în magazinele Orange cu telefonul tău Huawei vechi, dar funcțional și primesti în plus un voucher de 100€. Poți folosi voucherul la cumpărarea noului Huawei P30 sau P30 Pro. Afla mai multe detalii pe:  https://www.orange.ro/orange-care/buy-back/

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep