HomeMobileAndroidTutorial: cum schimbi browser-ul default de pe EMUI 9.1 pe Huawei P30...

Tutorial: cum schimbi browser-ul default de pe EMUI 9.1 pe Huawei P30 Pro

intro_browser

Unul dintre lucrurile pe care am dorit să le schimb pe noul Huawei P30 Pro (venit de la Orange prin programul Orange Smartphone Tester) este browser-ul implicit. Huawei s-a gândit că e momentul să înceapă să colecteze (oficial) mai multe date despre utilizator și vrea să facă asta prin introducerea ca browser implicit a unei aplicații terțe (Browser îi spune) setată ca navigator standard. Partea bună este că la prima pornire prezintă o informare legată de ce date vor fi colectate și trimise către compania mamă, printre ele afându-se IP-ul, ID-ul Huawei (cine are), tipul de telefon, locația și istoricul de browsing, clicurile, timpii de folosire etc.

În principiu cam tot ce înregistrează și Google, anunțându-ne mai mult sau mai puțin oficial de treaba asta.

Problema cea mare este că dacă din greșeală acceptați la una din multele ferestre prin care vi se cere acordul atunci când Browser este lansat, e posibil să ajungeți în situația în care browser-ul standard, chiar dacă nu e setat pe Browser, nu va funcționa corect. Practic asocierea nu va funcționa și orice veți vrea să dechideți din aplicații terțe o să fie redirecționat în aplicația Browser a Huawei.

Ce puteți face să scăpați de treaba asta? O soluție ar fi factory reset, dar mă gândesc că nu vreți asta. Și atunci vă propun o alternativă pe care am găsit-o după ce am stat să sap puțin prin setări ca să îmi dau seama cum pot remedia această situație.

Ce aveți de făcut pentru a schimba browser-ul Default pe Huawei P30 Pro cu EMUI 9.1:

1. Mergeți în Play Store și instalați browser-ul dorit – aveți la îndemână Firefox, Opera, Chrome sau chiar Microsoft Edge.

2. Mergeți în Settings, Apps, Apps din nou  și clic pe Browser. Clic pe Storage prima dată și apoi pe Clear Data și Clear Cache.

2

Apoi reveniți în App info pentru Browser și clic pe Open by default și clic pe Clear Defaults dacă butonul este activ – în acest moment ați forțat ștergerea tuturor asocierilor făcute către Browser.

3. Alegeți un alt browser: Settings, Apps, Default apps, Browser și alegeți browser-ul dorit.

1

Din acest moment setările ar trebui să fie curate și vă veți putea bucura de un nou browser implicit pe EMUI 9.1 de pe Huawei P30 Pro.

Baftă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep