HomeEvenimenteBUILDMicrosoft anunta Azure Blockchain Service: baza pentru aplicatiile blockchain in cloud

Microsoft anunta Azure Blockchain Service: baza pentru aplicatiile blockchain in cloud

Azure Blockchain Service: baza pentru aplicatiile blockchain in cloud.

La conferința BUILD 2019, Microsoft a anunțat printre altele și Azure Blockchain Service. Azure Blockchain Service este un serviciu blockchain complet configurabil care simplifică formarea, gestionarea și guvernanța rețelelor de blockchain de tip consorțiu, astfel încât companiile să se poată concentra pe logica fluxului de lucru și dezvoltarea aplicațiilor. Azure Blockchain este acum disponibil în versiunea de preview.

Prin doar câteva clicuri, utilizatorii pot crea și implementa o rețea blockchain și pot gestiona permisiunile și politicile consorțiului utilizând o interfață grafică intuitivă în Portalul Azure. Dezvoltatorii pot să adauge noi membri, să stabilească permisiuni, să monitorizeze starea și activitatea rețelei și să execute interacțiuni guvernate și private prin integrări cu Azure Active Directory (soluție de management al identității).

Microsoft a anunțat și parteneriatul cu J.P. Morgan pentru a transforma soluția Quorum, bazată pe protocolul Ethereum, în primul registru blockchain disponibil în Azure Blockchain Service. Aceasta se integrează cu o serie vastă de instrumente open-source, suportând în același timp tranzacțiile confidențiale – o necesitate pentru clienții noștri enterprise.

După configurarea rețelei blockchain cu Serviciul Azure Blockchain, este necesară construirea logicii de business utilizând contracte inteligente. Până acum, acest proces a fost dificil, necesitând configurarea prin instrucțiuni multiple scrise în terminal și oferea integrare limitată în mediile de dezvoltare folosite. Pentru a aborda aceste probleme, Microsoft lansează o extensie pentru VS Code. Această extensie permite crearea și compilarea de contracte inteligente Ethereum, implementarea lor fie în lanțul public, fie într-o rețea de consorțiu în Azure Blockchain Service și gestionarea codului lor utilizând Azure DevOps.

Microsoft consideră că cea mai bună modalitate de a oferi blockchain clienților este parteneriatul cu comunitățile open-source diverse. Această călătorie a început în 2015 prin colaborări cu comunitățile în creștere din jurul Ethereum, R3 Corda și Hyperledger pentru a face aceste tehnologii disponibile în Azure.

În cadrul conferinței Microsoft Build 2019, Microsoft va arăta cum poate îndruma toți dezvoltatorii – chiar și cei fără formare în AI sau știința datelor – să utilizeze instrumentele și serviciile companiei pentru a oferi avantajele pe care din ce în ce mai mulți clienți le așteaptă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep