HomeCloud & MobilityPerfect blend: primul whisky creat de AI

Perfect blend: primul whisky creat de AI

Am ajuns și aici: primul whisky creat de AI.

O să vă întrebați probabil ce m-a apucat: de ce scriem despre whisky? Păi, dincolo de motivul că ne place avem și altul – a fost creat primul blend după o rețetă generată de AI.

Acum 1000 de ani când europenii au trecut în insulele britanice și în lipsa strugurilor au distilat ce au găsit, adică grâu și rezultatul a fost denumit ”uisce”, cuvântul galez ce înseamnă apă. De atunci whisky-ul s-a răspândit în toată lumea, din Scoția până Japonia și din SUA până în Australia, apărând o grămadă de rețete deosebite.

Încercări de a crea mixturi sepciale au existat și vor exista, dar acum asistăm la o premieră: distileria suedeză Mackmyra Whisky, creată în 1999 în cooperare cu Microsoft și compania finalndeză Fourkind s-au pus la treabă și folosind AI-ul au creat un sortiment special.

Mackmyra Whisky împreună cu Fourkind și Microsoft au creat primul blend de whisky după rețetă generată de AI.

Sortimentele de whisky nu sunt diferențiate doar după ingredientele folosite, un rol important îl au și butoaiele în care licoarea este ținută la învechit și maturare. În timp whisky-ul își va schimba culoarea și gustul în funcție de lemnul folosit.

Așa că ce s-au gândit oamenii ăștia? De ce să nu folosească Azure cognitive service pentru a pune algoritmii să învețe rețetele Mackmyra, în special cele care au primit premii internaționale, alături de datele legate de vânzări și preferințele consumatorilor. AI-ul a putut genera peste 70 de milioane de rețele și chiar să prognozeze care vor avea succes și vor fi cele mai apreciate, luând în considerare butoaiele în care vor fi ținute.

Bineînțeles că acestea au fost analizate și validate de Master Blender-ul de la Mackmyra, primele produse comerciale fiind așteptate în toamna lui 2019.

Teoretic folosirea AI-ul pentru așa ceva este o idee foarte bună, sistemele automate având posibilitatea să identifice elementele cele mai apreciate de consumatori și să încerce să le combine pentru a vedea efectul în loc să se aștepte clasicele ”accidente” care de obicei duc la avans. Însă validarea finală va fi dată de consumatori, așa că în acest moment avem doar o poveste interesantă.

În toamnă o să aflăm mai multe despre primele sortimente Mackmyra.

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep