HomeFeaturedFocusDetalii despre sistemul de sase camere foto pe care il pregateste Sony

Detalii despre sistemul de sase camere foto pe care il pregateste Sony

Sony hexa camera

Am văzut cu câteva zile în urmă un zvon cum că Sony ar pregăti un smartphone cu un număr total de opt camere foto. Două dintre ele plasate frontal, pentru amatorii de selfie-uri și un sistem hexa camera pe partea din spate. Nu am crezut foarte mult în această informație (și încă am rezervele mele), dar iată că încep să apară detalii tehnice despre camerele acestui telefon inedit.

Aceeași sursă care a furnizat și primele informații despre acest proiect al companiei japoneze, oferă acum și amănuntele. Este un motiv în plus, cred eu, pentru a pune sub semnul întrebării aceste cifre. Însă chiar și așa, cu recomandarea de a fi rezervați, o să vi le prezentăm pe scurt.

Sistemul dual camera de pe partea din față a viitorului terminal Sony va fi compus dintr-un senzor de 10 megapixeli și unul de tip ToF de 0,3 megapixeli. Aici lucrurile sunt relativ simple.

Însă treaba se complică în momentul în care întoarcem telefonul! Senzorul principal va avea o rezoluție de 48 megapixeli. Impreună cu un al doilea senzor, de 12 megapixeli, va forma un sistem dual camera cu deschidere variabilă f1.2/f2.4. Cel de-al treilea senzor va fi un ToF de 0,5 megapixeli. Cei trei senzori rămași vor avea rezoluții de 20, 16 și 8 megapixeli. Nu sunt furnizate detalii, dar în teorie ar trebui să fie cel puțin un Ultra-Wide și un Telephoto (rol ce ar putea fi preluat și de senzorul de 12 megapixeli).

Sony hexa camera

Lucrurile sunt destul de complicate și încă ridică multe semne de întrebare. La fel și contul de Twitter care publică informațiile.

Ce este însă destul de clar și am mai spus-o de multe ori, este că numărul de camere foto nu se reflectă obligatoriu în calitatea rezultatelor. Un telefon cu un număr total de 8 camere foto este mai degrabă o lovitură de imagine pentru Sony, decât o sculă pentru cei cu abilități fotografice peste medie.

via SamsungNews

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep