HomeFeaturedFocusVivo anunta tehnologia Super FlashCharge: incarcare rapida de 120W

Vivo anunta tehnologia Super FlashCharge: incarcare rapida de 120W

incarcare rapida

E destul de clar că pe piața de smartphone există o nevoie de a inova pentru a atrage atenția utilizatorilor. Sony vrea să producă un telefon cu opt camere foto, Asus ZenFone 6 aduce sistemul Flip Camera, iar unii producători pun în terminalele pe care le realizează acumulatori de 12.000 mAh. Mare parte din aceste feature-uri noi merg în două direcții clare, destul de sensibile pentru posesorii de telefoane inteligente: camera foto și autonomia. Bine, mai sunt și inovații la nivel de design, vezi Galaxy Fold, dar acum ne oprim la partea de acumulatori.

incarcare rapida

Ce ar fi dacă, în loc de o capacitate foarte mare a acumulatorului, una care să modifice atât dimensiunile, cât și greutatea telefonului, autonomia crescută ar putea fi obținută altfel? Dacă timpul de încărcare ar fi scurtat în mod spectaculos?

Cam aici vrea să lovească Vivo, cu noua sa tehnologie de încărcare rapidă Super FlashCharge, pe care a anunțat-o oficial. O încărcare de 120W, capabilă să ducă la 100% un acumulator de 4000 mAh în aproximativ 13 minute.

Sună excepțional, dar sunt câteva semne mari de întrebare. Ce se întâmplă cu toată căldura degajată de un asemenea proces? Există riscuri ascunse? Se va repeta scenariul Samsung Galaxy Note?

Este greu de răspuns la aceste întrebări. Și chiar dacă Vivo a anunțat că va face un demo cu această tehnologie în toamnă, mai este drum lung până la a o vedea implementată într-un telefon și disponibilă pe piață. Oricum, sincer să fiu, nu știu dacă m-aș simți liniștit cu un asemenea telefon în buzunar. Cel puțin la nivel teoretic, un astfel de acumulator pare destul de instabil, o adevărată bombă cu ceas. Însă este destul de clar că este una dintre direcțiile înspre care va merge și piața de smartphone.

via IndiaShopps  

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep