HomeMobileAndroidGoogle Maps poate afisa de acum si viteza de deplasare

Google Maps poate afisa de acum si viteza de deplasare

Google Maps poate afișa de acum și viteza de deplasare.

După ce Google a introdus în Maps posibilitatea de a vedea și raporta accidente sau camerele radar, acum este adusă o altă opțiune din Waze: afișarea vitezei de deplasare. Adică de acum avem și speedometer, după cum e cunscută această facilitate în aplicațiile dedicate de navigație asistată de GPS.

Mulți vor spune că nu este neapărat o opțiune importantă și că puteam să lucrăm cu Maps și fără ea – e adevărat, însă e bine să fie acolo pentru că atunci când te uiți pe hartă să vezi și ce viteză ai, ca să nu mai trebuiască să te uiți și pe bordul mașinii. Noua funcționalitate a ajuns deja la unii utilizatori, nu la toți – ca de obicei disponibilitatea noilor funcții făcându-se în valuri. Eu tocmai am testat pe Google Maps de Android, versiunea 10.17.2 și nu e prezentă încă.

Cum puteți activa speedometer (dacă opțiunea e prezentă):

  1. Deschideți Google Maps
  2. Clic pe cele trei linii din partea de sus stânga a ecranului.
  3. Alegeți Settings
  4. Apoi Navigation Settings
  5. Apoi din Driving options activați Speedometer (dacă există!)

După cum am mai spus, cu aceste opțiuni Google vrea să facă tot posibilul să elimine concurența în ceea ce înseamnă soluțiile de navigare asistată de GPS. Și poate că la un moment dat va reuși de tot, atâta vreme cât aplicația își face treaba.

Faceți și voi update la Google Maps și dacă detectați noua opțiune de afișarea a vitezei și e funcțională în România, dați-ne și nouă de știre.

via AP

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep