HomeFeaturedFocusProject Centaurus: cateva idei despre laptopul dual screen (Surface) al Microsoft

Project Centaurus: cateva idei despre laptopul dual screen (Surface) al Microsoft

Un concept de dispozitiv dual screen propus de Intel, probabil sursa de inspirație pentru Project Centaurus.
Un concept de dispozitiv dual screen propus de Intel, probabil sursa de inspirație pentru Project Centaurus.

Project Centaurus: astăzi a apărut pe TheVerge informația conform căreia Microsoft a arătat unui grup restrâns un material video în care era prezentat dispozitiv hibrid, dual screen, similar cu cel din poiectul Courier.

Nu e ceva nou și nici nu ar trebui să ne mire ideea, ea fiind în discuție de foarte multă vreme, e drept suferind mai multe transformări – de la ideea inițială de tabletă, către cea de Surface Phone ș acum din nou către un sistem hibrid laptop/tabletă. Ca și până acum avem doar zvonuri, fără vreo poză reala a unui produs de acest gen – leak-urile sunt clasice: unii au spus nu știu cărei publicații că au văzut și au făcut. E modul clasic de a ține în priză audiența fără a spune nimic palpabil.

Ni se spune că Panos Panay a fost cel carea arătat produsul unui grup de angajați Microsoft. De notat că este prima oară când Panos Panay scoate un proiect secret din laborator și îl arată angajaților, înainte de dezvăluirea oficială.

În principiu vorbim de un dispozitiv dual screen, probabil similar Galaxy Fold, care în esență aduce funcționalitatea de laptop, cu o parte a ecranului formând display-ul și cealaltă tastatura virtuală. Probabil că există o asemănare cu Lenovo Yoga Book, pe care l-am testat și eu, dar cu tehnologie ceva mai nouă. Am înțeles că Microsoft va oferi și un soi de tastatură care se poate monta peste unul dintre ecrane (un fel de type cover) pentru cei ce vor un control mai bun vizavi de tastatură.

Și acest dispozitiv, denumit Project Centaurus, va funcționa cu viitorul Modern OS al Microsoft, construit să fie mai ușor de folosit și să se adapteze mai multor tipuri de dispozitive. Pe el vor funcționa aplicațiile clasice, Win32.

Tot din sursele citate de diverși aflăm și că Project Centaurus nu a putut fi atins, singurul care l-a manevrat a fost Panos Panay, asta înseamnă că mai e ceva de lucru la el și că e puțin probabil să îl vedem lansat în acest an. Totodată, ideea de ecran pliabil este scoasă acum din calcul, probabil și din cauza problemelor avute de Samsung cu Galaxy Fold.

Partea faină este că Microsoft continuă să lucreze și vizavi de hardware, mai ales în direcția construirii de dispozitive noi, care să vină și să deschidă o nouă piață. Acum că au venit informațiile astea e mai mult ca sigur că în curând o să vedem și ceva leak-uri pe această temă și atunci o să înțelegem mai multe.

Mie mi se pare o idee interesantă, însă vreau să văd cum o să impună Microsoft un astfel de produs. Experiența ne arată că în afara seriei Surface și HoloLens, inovațiile Microsoft din zona hardware nu prea au prins la piață.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep