HomeMobileAndroidASUS ZenFone 6 primeste primul ROM Android custom LineageOS si primul kernel...

ASUS ZenFone 6 primeste primul ROM Android custom LineageOS si primul kernel custom

Este disponibil primul ROM Android custom LineageOS pentru ASUS ZenFone 6.
Este disponibil primul ROM Android custom LineageOS pentru ASUS ZenFone 6.

Cu o configurație de invidiat, construită în jurul platformei Qualcomm Snapdragon 855 și un sistem revoluționar de cameră foto principală, ASUS ZenFone 6 este un smartphone ce a captat atenția entuziaștilor. Iar ASUS a înțele că trebuie să facă tot ce poate ca să mențină situația asta, motiv pentru care a trimis multe sample-uri entuziaștilor de pe forumul XDA iar rezultatul este că a ieșit prima versiune (neoficială) a LineageOS 16 și primul kernel Android custom, Kirisakura.

Versiunea inițială de LineageOS 16 pentru ZenFone 6 a fost creată de luca020400 și poate fi instalată de cei ce reușesc să deblocheze bootloader-ul. Actualul build LineageOS 16 de ASUS ZenFone 6 folosește kernel-ul stock Android dar din păcate nu este complet funcțional – mai sunt ceva probleme legate de conectivitatea LTE, opțiunea de activare OK/Hey Google. Cu toate astea, am înțeles că se mișcă decent, cine vrea să încerce poată să o facă:

Kernel-ul custom de care vorbeam este creat de Freak07, autorul unor build-uri speciale și pentru Google Pixel, HTC U11, HTC U12+, OnePlus 7, accentul este pus pe îmbunătățiri legate de performanță, care nu sacrifică însă autonomia.

Detaliile legate de LineageOS 16 pentru ASUS ZenFone 6 se găsesc aici iar cele legate de kernel-ul Kirisakura se găsesc aici.

Încă nu m-am decis să încep să instalez ROM-uri custom pe sample-ul ZenFone 6 pe care îl avem, dar dacă o să am timp, voi încerca și revin cu impresii.

Totodată, dacă voi ați încercat, spuneți-ne și nouă cum merge!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep