HomeMobileAndroidREVIEW Asus ZenFone 6: raport pret/performante imbatabil

REVIEW Asus ZenFone 6: raport pret/performante imbatabil

Asus ZenFone 6

Revin cu noi impresii despre flagship-ul producătorului taiwanez. Un review complet de Asus ZenFone 6, după o perioadă mai lungă de utilizare. Vorbitorii de limbă engleză folosesc denumirea de long term review. Este un fel mai delicat de a numi un material în care editorii își spun părerile reale, nu cele dictate de bugetele alocate în momentul lansărilor oficiale. După review-ul rapid (câteodată parcă prea rapid), de la lansare, unul cu accente clare pe lucrurile pozitive, vin și părțile mai puțin fericite, practic părerea reală a celui care realizează materialul, îmbrăcate în forma unui long term review.

Ei bine, nu prea este cazul telefonului nostru. Primele impresii despre Asus ZenFone 6 rămân valabile și după o lună și ceva de la momentul lansării oficiale. Iar titlul nu este deloc exagerat. Avem un raport preț/performanțe destul de greu de egalat de alte flagship-uri disponibile pe piața din România. Cu o mică steluță în dreptul cuvântului performanțe. O steluță dată de abilitățile foto ale terminalului, o steluță pe care o vom detalia pe îndelete în cele ce urmează.

Oricum, dacă titlul acestui material ar fi permis-o prin prisma lungimii, aș fi insistat și asupra autonomiei. Cu un acumulator cu capacitate de 5000 mAh, Asus ZenFone 6 este peste majoritatea vârfurilor de gamă de la alți producători.

Mai mult, dincolo de rezervele mele legate de camerele foto de pe acest terminal, pe care așa cum am promis și mai sus o să încerc să le argumentez, sistemul Flip Camera are meritele sale. Dincolo de inovația în sine și posibilitatea oferită utilizatorului de a se juca inclusiv de-a spionul, are meritul de a aduce performanțe greu de egalat la nivel de cameră foto frontală. O confirmă și DxOMark, care a oferit cel mai mare scor pentru camera frontală pentru Asus ZenFone 6.

Desigur (și mă văd nevoit să insist cu acest aspect) principalul argument al lui Asus ZenFone 6 rămâne prețul său. În momentul de față nu este pe stoc la eMAG.ro, dar versiunea cu 6 GB de memorie RAM și 128 GB capacitate internă de stocare are un preț de 2699 lei. Asta în timp ce competitorii de la Samsung, Huawei sau chiar OnePlus se învârt în jurul valorii de 4000 de lei. O diferență mare, care nu găsește suport din punctul de vedere al performanțelor.

Cam acesta ar fi rezumatul pe scurt. Acum o să începem să trecem la detalii. Însă înainte de acest lucru, parcă ar fi corect să mai trecem în revistă toate detaliile tehnice ale lui Asus ZenFone 6.

Configurație

Așadar, lista cu specificații tehnice complete pentru Asus ZenFone 6!

  • Ecran: IPS LCD
  • Diagonală: 6,4 inchi
  • Rezoluție: 2340 x 1080 pixeli
  • Aspect: 19,5:9
  • Densitate: 403 ppi
  • Protecție: Gorilla Glass 6
  • Altele: DCI-P3 100%, HDR10
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 855
  • Procesor: octa-core (1 x 2,84 GHz Kryo 485 + 3 x 2,41 GHz Kryo 485 + 4 x 1,78 GHz Kryo 485)
  • GPU: Adreno 640
  • Memorie RAM: 6 GB sau 8 GB
  • Stocare internă: 64 GB, 128 GB sau 256 GB
  • MicroSD: da, slot dedicat, până la 1 TB
  • Camera foto principală: dual camera, 48 MP (f/1.8, 26mm wide, 1/2″, 0.8µm, Laser/PDAF) + 13 MP (f/2.4, 11mm ultrawide), dual-LED flash, HDR, auto panorama
  • Camera foto frontală: Flip Camera, aceleași camere prin sistem motorizat
  • Sistem de operare: Android 9.0 Pie cu Zen UI 6
  • Acumulator: Li-Po
  • Capacitate: 5000 mAh
  • Încărcare rapidă: da, Quick Charge 4.0, 18W
  • Reverse charging: da, 10W
  • Dual-SIM: da
  • Altele: jack 3,5 mm, DTS Headphone X, radio FM, difuzoare stereo, USB Type-C
  • Dimensiuni: 159,1 x 75,4 x 9,2 mm
  • Greutate: 190 g
  • Construcție: panouri sticlă, ramă metalică
  • Culori: Midnight Black, Twilight Silver

Așa cum se poate vedea, o configurație de flagship, în care nu prea vedem compromisuri. Noi am testat o unitate de culoare neagră, cu memorie RAM de 6 GB și capacitate internă de stocare de 128 GB.

Performanțe

Evident, întrebarea pe care o ridică înșiruirea de specificații tehnice ale unui telefon este legată de performanțele de care este capabilă acea configurație. Iar Asus ZenFone 6 este un terminal chiar foarte capabil.

Mai jos aveți un clip video în care am comparat comportamentul și scorul în AnTuTu Benchmark pentru un Samsung Galaxy S10+ și un Asus ZenFone 6.

S-a lăsat cu surprize! Nu doar că Asus ZenFone 6 l-a depășit clar pe Galaxy S10+ (versiunea cu memorie RAM de 8 GB), dar scorul realizat a fost unul uimitor. Mai că aș fi fost tentat să spun că ZenFone 6 este o adevărată bestie.

Numai că, având o asemenea configurație și un asemenea scor, m-am gândit că terminalul poate fi interesant și pentru pasionații de jocuri, care caută cât mai multă putere de procesare. Așa că mi-a venit ideea unui scurt test comparativ cu cele două telefoane, pe zona de gaming.

Ideea a fost a mea, implementarea i-a aparținut fiului meu (a se scuza eventualele mici bâlbe, dar și poziționarea terminalelor în cadru), expertul în zona de gaming. Sunt genul de utilizator care chiar nu se joacă pe telefon. Am un singur joc instalat pe telefonul pe care îl folosesc în fiecare zi, un Angry Birds Seasons. Știu, sunt un dinozaur din acest punct de vedere.

Ei bine, aici a apărut surpriza. În ciuda scorului mai bun din AnTuTu Benchmark, ZenFone 6 a fost depășit de Galaxy S10+. A fost oarecum egalitate la Brawl Stars, un joc în vogă, ce nu are nevoie de chiar atât de multe resurse, însă a fost o diferență de câteva secunde bune (vreo 6-7) în favoarea lui Samsung Galaxy S10+.

Chestia asta mă încurajează pe mine să afirm încă o dată că scorurile din aplicațiile de benchmark nu sunt relevante pentru performanțele din viața reală ale telefoanelor. Știu că furnizez în continuare și aceste punctaje și că rulez AnTuTu pe toate telefoanele pe care le primesc la teste, pentru că se cere, dar eu personal cred destul de puțin în aceste punctaje și în clasamentele rezultate.

Acestea fiind spuse, să remarcăm că Asus ZenFone 6 este aproape de top ca și performanțe. Iar micile diferențe, ca cea din cazul încărcării complete a jocului Fortnite, sun imediat uitate dacă avem în vedere diferența foarte mare de preț dintre cele două telefoane. De această dată în favoarea lui Asus ZenFone 6.

În rest, în ceea ce privește utilizarea din perspectiva celui care nu se joacă, nu prea am observații negative. Am folosit telefonul pentru navigare pe internet, mail, evident convorbiri, social media, fotografii și chiar navigare. Nu am nimic să îi reproșez din această perspectivă! Nu s-a blocat, nu s-a restartat și nici măcar nu s-a încins.

Prin comparație, în timpul unei deplasări la București, cu Waze-ul pornit și un radio în fundal, un Sony Xperia 1 s-a blocat de câteva ori și era destul de fierbinte. Nu a fost cazul și la Asus ZenFone 6, care se ridică fără emoții la nivelelul oricărui vârf de gamă de la producătorii consacrați.

Autonomia

Dacă la nivel de performanțe am spus că Asus ZenFone 6 se ridică la nivelul vârfurilor de gamă cu ceva mai mult renume, la nivel de autonomie le cam bate la fund. Acumulatorul de 5000 mAh își face treaba cu brio și, într-un regim de utilizare descris ceva mai sus, depășește lejer bariera de 48 de ore de utilizare.

O să spuneți că sunt și utilizatori de Android ceva mai hardcore, care vor să tragă mai tare de telefon. Sunt de acord și am încercat să fiu atent și la astfel de detalii. La realizarea testului comparativ de gaming, instalarea a două jocuri, update-urile de Fortnite care presupun un download de peste 2 GB și lansarea repetată a celor două titluri au supt 12% din bateria lui Galaxy S10+ și 7% din cea a lui ZenFone 6. Cifrele zic eu că sunt grăitoare.

Un film de aproximativ două ore (am încercat să fie cât mai aproape de acest interval cu 118 minute), rulat cu luminozitatea la maxim, cu subtitrarile pornite (aici nu am avut vreun merit) și cu volumul la 50% a “costat” fix 13% din baterie. Eu unul am rămas super încântat de această performanță. Asus ZenFone 6 pare să fie genul ăla de telefon care îți anulează orice fel de griji legate de autonomia telefonului.

Folosesc în prezent un Galaxy S9+, care după update-ul de Android Pie a început să consume baterie cam haotic. Am emoții seara că nu reușesc să ajung cu el acasă încă pornit. Astfel de îngrijorări nu cred că vor deranja un utilizator de Asus ZenFone 6. Și asta este mare lucru. Cei care au avut experiențe similare cu a mea (cea cu S9+-ul) știu ce zic.

Încărcarea acumulatorului durează o oră și 27 de minute (testat, de la telefon oprit până la 100%). Nu știu care este valoarea declarată de producător, aici vorbim de un test real. Mie mi se pare un timp chiar OK. Contribuie și suportul pentru încărcare rapidă (Quick Charge 4.0), dar și încărcătorul inclus în pachet (unii obișnuiesc să nu ofere și încărcătorul care să suporte încărcarea rapidă, ci doar suportul pentru aceasta).

Mai mult, Asus ZenFone 6 poate funcționa și ca acumulator extern și poate furniza energie către alte dispozitive. Până la 10W, ceea ce iarăși este important. Este nevoie doar de un cablu adecvat și de bateria generoasă de pe ZenFone 6 se pot bucura atunci când împrejurările o cer și membrii familiei sau prietenii.

Ambalaj

Dacă tot am precizat că în pachetul standard este inclus și încărcătorul pentru Quick Charge 4.0 (18W), fac o scurtă paranteză la partea de prezentare/ambalaj.

Nu insist cu detalii legate de cutie, mi se par pierdere de timp, dar o să specific că în pachetul stadard se găsește și o carcasă de protecție, dintr-un plastic transparent. Este un plus pentru terminal, nu toate flagship-urile au această preocupare. În plus, cei care doresc să protejeze spatele de sticlă al telefonului de incidente neplăcute (sau de urmele inevitabile de degete) au un motiv de liniște.

Evident, în funcție de gusturile utilizatorului și de gradul de protecție dorit, pe piață se găsesc și alte carcase/huse de protecție pentru Asus ZenFone 6. O varietate destul de mare au în ofertă și partenerii noștri de la MobileDirect.ro

Aspect fizic, design și finisaje

Asus ZenFone 6 are un aspect fizic care nu iese prea mult în evidență. Forma este una ușor pătrățoasă și telefonul are o greutate puțin mai mare decât rivalii. Este o consecință a capacității mai mari a acumulatorului. La fel ca și grosimea ceva mai pronunțată (doar în zona modulului Flip Camera).

Însă aceste două aspecte combinate dau o senzație de lucru bine făcut, închegat, deloc fragil. În plus, telefonul se ține foarte bine în mână.

Rama metalică ce unește cele două suprafețe de sticlă are un profil rotunjit, nu este deloc deranjantă la mână. Am mai văzut construcții care au surprins neplăcut din acest punct de vedere (îmi vine în minte HTC 10).

Găzduiește un buton hardware în plus față de majoritatea terminalelor, alocat implicit pentru Google Assistant, dar care poate fi configurat după nevoi.

Asociat cu controlul camerei Flip, care poate fi făcut în aplicația de cameră cu butoanele de volum și setat ca declanșator de cameră, poate face foarte ușor de folosit camera foto, chiar și cu o singură mână.

Tot aici găsim și sertarul pentru cele două SIM-uri plus un slot microSD. O notă pozitivă, unele telefoane de top au cel mult un al doilea slot SIM, de tip hibrid, dacă îl au și pe acela.

Îmi place foarte mult și ecranul, pentru că are margini foarte înguste. Inclusiv partea de jos, acea bărbie cum o numesc unii, este destul de îngustă.

Și cum ecranul nu este deranjat de notch-uri sau orificii, ZenFone 6 chiar arată bine privit din față.

Contribuie aici și calitatea ecranului. Chiar dacă nu vorbim de un AMOLED, ecranul de pe ZenFone 6 are o luminozitate foarte bună și este capabil de un contrast excelent. Cei de la Asus au și o bibliotecă bine pusă la punct de imagini de fundal, care contribuie și ele la senzația de display de calitate.

Inclusiv în lumină naturală foarte puternică, Asus-ul nostru s-a descurcat de minune. Îmi amintesc că am fost cu el la o sesiune foto prin centrul vechi al Brașovului, la care mai aveam și două terminale Motorola din zona de mid-range. Diferențele erau evidente în momentul în care puneam cele trei telefoane unul lângă altul.

Pe spatele terminalului găsim și senzorul de amprentă. Parcă mai mic decât la alte telefoane, dar chestia asta poate că este spre o mai bună funcționare, pentru că pare ceva mai rapid. S-ar putea să fie doar o senzație. Nu am avut deloc probleme cu el, telefonul se debloca instant. Fiind ușor mai mic pare mai greu de găsit cu vârful degetului, dar este doar o senzație pe care o depășești rapid, după câteva ore de utilizare.

review Asus ZenFone 6

Mi-ar fi plăcut o gamă ceva mai variată și mai vioaie de culori pentru ZenFone 6. Parcă este păcat că nu s-a insistat asupra acestui aspect, pentru că terminalele cu colorit inedit și eventuale modele/degradeuri pe spate chiar prind la public. Încă mi-a rămas inima la Motorola One Vision testat, cu un albastru care devenea mai deschis pe spate și care arăta foarte bine.

Interfața grafică

Un mare pas în față pentru Asus din perspectiva interfeței grafice. Noul Zen UI este altceva! Mult mai aerisit și mai ales fără bloatware inutil preinstalat. Dacă nu ar fi fost Asus Data Transfer (oarecum inevitabil) mai că aș fi uitat că folosesc un Asus.

Am fost ceva mai atent la aplicația de galerie, chiar îmi place. Seamănă destul de mult ca funcții cu cea de la Samsung, cu care chiar sunt obișnuit. Practic trecerea de la un alt Android la un ZenFone 6 nu ar mai avea mare impact. Mă bucur mult că au realizat că este momentul să aerisească cât mai mult interfața și să renunțe la aplicațiile preinstalate inutile, pentru care cei de la Asus erau renumiți. În sens negativ.

Nu puteam să trec peste acest aspect, o mare bilă albă pentru decizia luată.

Camera

Am lasat la urma aspectul cel mai important. Camera foto de pe un smartphone este extrem de importantă, sunt tot mai mulți utilizatorii care se bazează pe telefon inclusiv în concedii. Perioada în care mai cărai după tine și un DSLR, cu toate accesoriile, a cam apus.

Ei bine, tocmai aici Asus ZenFone 6 scârțâie puțin. Au venit cu un sistem inovator, Flip Camera, care știm deja că permite întoarcerea camerelor de pe spate și pentru selfie-uri sau filme înregistrate la persoana întâi. Și aici producătorul taiwanez s-a dovedit foarte inspirat când a targetat telefonul către vloggerii și creatorii de conținut la persoana întâi. Cu o calitate peste alte camere foto frontale și cu câteva funcții în plus pe care acestea nu le au, cu stabilizare electronică a imaginii, ZenFone 6 pune la dispoziția acestei categorii de utilizatori o sculă cum nu au mai avut.

review Asus ZenFone 6

Dovadă faptul că DxOMark a oferit cel mai mare scor pentru o cameră foto frontală pentru acest telefon. 98 de puncte a primit sistemul dual camera de pe ZenFone 6 (cu un plus pe zona de înregistrare video, exact cum evidențiam mai sus), depășindu-l astfel pe Samsung Galaxy S10 5G, care domina până atunci acest top.

Problema este că acest sistem de două camere este și pe spatele telefonului. Și deși cei de la DxOMark nu au spus-o, punctajul, care este același, duce telefonul destul de jos în top, depășit fiind de majoritatea competitorilor direcți. Cu 98 de puncte pentru camera de pe spatele telefonului, Asus ZenFone 6 ar fi la egalitate cu Google Pixel 2 și cu OnePlus 6T, undeva pe locul 20 al acestui clasament. Nu este rău, dar nici nu este la nivel de flagship actual. Și este, practic, cel mai mare minus al acestui telefon.

Cum se traduce acest lucru în practică? Ei bine, în condiții bune de lumină, pozele arată OK, culorile sunt redate destul de fidel, detaliile sunt vizibile. V-am arătat fotografiile realizate în Valencia, în momentul lansării globale de ZenFone 6.

Între timp am făcut câteva fotografii și în Brașov. Am avut noroc de o zi însorită.

review Asus ZenFone 6
review Asus ZenFone 6
review Asus ZenFone 6
review Asus ZenFone 6
review Asus ZenFone 6

O primă problemă apare chiar și la fotografiile de acest gen. Chiar dacă arată bine pe telefon, în momentul în care le descarci chiar și pe un laptop, începi să înțelegi că unele detalii nu mai sunt așa de clare. ZenFone 6 surprinde destul de bine subiectul atunci când este aproape, dar are mici probleme la detaliile aflate mai departe de obiectiv. Nu deranjează foarte mult acest lucru, dar trebuia să în evidențiez. Oricum, rezultatele sunt cu mult peste medie, în condiții de lumină naturală bună.

Nu prea multă lumină, pentru că și asta pare să dăuneze. Câteva dintre fotografii au fost oarecum arse, mult mai decolorate.

review Asus ZenFone 6

Și nu este o chestiune care să țină de orientarea față de soare, drept urmare exemplele de mai jos, între care este o diferență vizibilă.

Toate pozele de aici au fost făcute pe modul Auto.

La interior, cu lumina suficientă de afară, lucrurile sunt chiar în regulă.

Am mers mai apoi în zona de macro. Sunt ceva probleme, poate mai greu de sesizat în fotografii, dar deranjante în momentul realizării pozelor, la nivel de focalizare. Apoi, parcă sunt alterate puțin fotografiile din punctul de vedere al culorilor, însă nu la un nivel care să deranjeze.

review Asus ZenFone 6
review Asus ZenFone 6

Am trecut și peste acest detaliu, pentru că unele dintre poze sunt relativ OK.

Însă problema mare este la fotografiile pe timp de noapte. Și aici este ceva mai grav. Fie că am folosit modul Auto, fie că am trecut pe modul Night, rezultatele au dezamăgit. De la probleme de focalizare, la luminarea suficientă a subiectului.

Ca să și argumentez, am fotografiat în paralel și cu Samsung Galaxy S9+. Singurul telefon pe care îl mai aveam la mine în acel moment. Flagship-ul Samsung de acum un an și jumătate s-a descurcat mai bine.

Prima poză este făcută cu Asus ZenFone 6, cea de-a doua cu Samsung Galaxy S9+.

Am trecut și peste acest detaliu.

Iar aici, pur și simplu nu am reușit să focalizez în ciuda tuturor eforturilor. La fel, prima poză este făcută cu ZenFone 6, cea de-a doua cu Galaxy S9+.

O poză care în amurg, pe înserat, încă a ieșit decent, în lipsa luminii naturale a devenit imposibil de folosit.

review Asus ZenFone 6

Și una pe care o public doar de amorul artei, mi-a plăcut mesajul. Și este realizată tot cu ZenFone 6.

Sper ca toate problemele de cameră ale lui Asus ZenFone 6 să fie, măcar parțial, rezolvate prin update-uri software. În descrierea de la cele două update-uri pe care le-a primit telefonul până acum, am sesizat că se lucrează și la software-ul camerei foto. Poate că o parte din aceste probeleme își vor găsi rezolvarea.

Ca de obicei, fotografiile la dimensiuni mai mari le găsiți pe pagina de Facebook MOBzine România.

Este păcat, pentru că ideea cu Flip Camera este una interesantă. Nu sunt adeptul ei, de multe ori ai senzația că sistemul rotativ este punctul vulnerabil în construcția telefonului, însă este o jucărie interesantă, inedită.

Legat de acest sistem, în momentul prezentării de la Valencia, oficialii Asus au insistat destul de mult asupra motorașului și a sistemului de rotițe din interior. S-a încercat astfel eliminarea anumitor îndoieli și griji care s-ar fi putut ridica. Merită aici evidențiate două aspecte majore. Odată, în caz de incident neplăcut, senzorii telefonului detectează căderea și închid automat camera. Este verificat în cadrul unor demonstrații făcute la fața locului, dar și de mine. Dacă scapi telefonul în timp ce faci poze, scade mult riscul unor daune asupra sistemului de camere.

În plus, mecanica acestui sistem rotativ permite închiderea și deschiderea sa și cu mâna. Nu simți că forțezi ceva, nu ai cum să strici micile componente din interior. Am avut de vreo două-trei ori situații în care sistemul Flip Camera nu a mai răspuns la comenzile date din cele două butoane. Pur și simplu s-a blocat. Faptul că poți să îl închizi sau deschizi cu mâna fără să strici ceva, te ajută să treci foarte repede peste aceste mici incidente.

review Asus ZenFone 6

Mai sunt mici bug-uri la nivel de software în această zonă, care, cel mai probabil, se vor repara în timp prin update-uri. Ca exemplu, orice comutare între camera normală și cea ultra-wide închide automat sistemul flip camera și trebuie să o iei de la capăt cu poziționarea sa.

Legat de poziționare, ajungem și la părțile bune ale acestui flip camera. Nu mai este nevoie de trepied, te poți folosi de orice suprafață pe care telefonul stă, iar unghiul camerei îl ajustezi după nevoie.

Ai o jucărie cu care te poți da spion și care chiar te prinde și, poate cel mai important, ai anumite funcții care speculează existența acestui sistem. Este mult mai simplu să realizezi o panoramă, acum se mișcă doar camerele, în timp ce utilizatorul ține telefonul nemișcat. Sau, ai funcția de Motion Tracking, prin care poți realiza materiale video în care subiectul este urmărit de sistemul de camere foto în momentul în care trece prin cadru.

Concluzii

Așa cum am spus, punctul vulnerabil, minusul pentru Asus ZenFone 6 este camera foto. Nu se ridică la nivelul unui flagship veritabil. Însă rezultatele sunt mai mult decât decente, mai ales în condiții bune de lumină.

La polul opus, marele argument al acestui terminal este prețul. Diferențele de preț față de competitorii direcți sunt considerabile. Și acest lucru îl recomandă pe Asus ZenFone 6. Alte argumente care nu pot fi ignorate sunt autonomia și performanțele acestui smartphone.

Astfel că se pot trage câteva concluzii destul de clare.

Dacă vrei un telefon cu performanțe de vârf de gamă (a se citi de top), cu o autonomie peste medie și cu un sistem foto Flip Camera care permite anumite scenarii la care nu te gândeai până acum, plus un preț avantajos, Asus ZenFone 6 este clar un candidat care nu prea are competitori.

Dacă ești genul de utilizator care exagerează cu selfie-urile și cu materialele video la persoana întâi, care se adresează urmăritorilor prin intermediul acesui tip de filmări și pentru care câteva efecte introduse în clipul rezultat direct din telefon înseamnă mult, atunci Asus ZenFone 6 pare croit pentru tine. Mai ales că sunt valabile și argumentele de mai sus.

review Asus ZenFone 6

Dacă însă ești exigent cu fotografiile tale, te interesează detaliile și te bazezi pe camera telefonului pentru a imortaliza momente esențiale, vacanțe, evenimente importante din viață, poate că ar fi momentul să mai scoți niște bani din portofel (măcar 1000 de lei) și să te îndrepți spre un alt flagship.

4 COMENTARII

  1. Crezi ca daca ai folosi o alta aplicatie pentru camera, rezultatele ar fi mai bune?
    Este posibil sa apara in oferta operatorilor din Romania?

      • Gresit! Vedeti review-ul de pe GSM Arena, a fost deja actualizat softul ptr camera. Rezultatele pe timp de zi si mai ales noaptea sunt acum absolut reusite.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep
Un smartphone cu focus pe camera selfie, care inovează din acest punct de vedere cu un sistem Flip Camera, ce aduce camerele de pe spate și în plan frontal. Fără rival în ceea ce înseamnă camera selfie, cu destule probleme ca și cameră principală, zonă în care pierde teren în fața competitorilor. Autonomie peste medie, datorita unui acumulator de 5000 mAh și preț fără competiție pentru performanțele generate.REVIEW Asus ZenFone 6: raport pret/performante imbatabil