HomeCloud & MobilityLa evenimentul Inspire, Microsoft a aratat ideea de holoportation - sau ce...

La evenimentul Inspire, Microsoft a aratat ideea de holoportation – sau ce poate face combinatia HoloLens si serviciile Azure

Julie White, Azure Corporate Vice President, folosindu-se de HoloLens 2 pentru a vorbi la keynote-ul Microsoft Inspire în limba japoneză, cu traducere automată.
Julie White, Azure Corporate Vice President, folosindu-se de HoloLens 2 pentru a vorbi la keynote-ul Microsoft Inspire în limba japoneză, cu traducere automată.

Atunci când părea că ideea de mixed reality începe să fie abandonată de Microsoft, Julie White, Azure Corporate Vice President, ne arată ce ar fi dacă am folosi cu toții holoportation – adică să ne avem un avatar în dimensiune reală, capabil de exemplu să vorbească în altă limbă. Sună fain?

Cred și eu. Folosind HoloLens 2 și serviciile Azure disponibile comercial, la evenimentul Inspire, Microsoft a prezentat un demo excelent în care Julie White avea un avatar ce nu numai că arată aproape identic, dar a fost și capabil să traducă în timp real keynote-ul din engleză în limba japoneză. Uitați:

Demo-ul de mai sus a fost posibil prin combinarea tehnologiilor de speech-to-text, Azure Speech Translation și neural text-to-speech. Pe înțelesu tutoror, serviciile Azure au putut să înțeleagă ce spunea Julie White în limba engleză, să transforme asta în text, care apoi să fie automat tradus în cloud, iar rezultatul venit în format text, să fie citit în limba japoneză. În plus, avatarul lui Julie White, creat la Microsoft Mixed Reality Capture Studios, se comporta aproape natural pe scena virtuală.

Și așa ajungem la holoportation, un termen nou, care în principiu înseamnă că persoanele ce au dispozitive mixed reality (de preferat HoloLens) pot vedea și interacționa cu alți participanți virtuali, conectați remote, într-un mediu 3D, ca și cum ar fi în același loc. Nu e prima dată când avem un astfel de demo, e însă prima dată când vedem și serviciile Azure de speech în acțiune, într-un demo inspirațional.

Îmi face plăcere să privesc soluții de acest gen și să îmi dau seama că încă se poate inova în IT, chiar dacă lucrurile astea nu vor ajunge să fie adoptate rapid de publicul larg.

Nu credeți?

via zdnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep