HomeFeaturedFocusPentru ca poate: BMW conditioneaza functionalitatea Apple CarPlay de un abonament anual...

Pentru ca poate: BMW conditioneaza functionalitatea Apple CarPlay de un abonament anual de 80 USD!

BMW ofera functionalitatea Apple CarPlay contra unui abonament anual de 80 USD sau plata a 300 USD pentru licență de 20 ani.

Sunt anumite brand-uri care se află într-o poziție în care își permit să își taxeze clienții pentru că așa vor mușchii lor. Cel mai recent exemplu este BMW care a decis că toate mașinile ce au funcționalitate Apple CarPlay vor putea prelungi/menține funcționalitatea doar dacă plătesc un abonament anual de 80 USD sau plătesc 300 USD. Utilizatorii ce au luat mașini în 2019 vor avea primul an gratuit și vor putea folosi Apple CarPlay, după aceea trebuie să reintre în normal și să cotizeze.

Apple CarPlay, la fel ca Android Auto sunt opțiuni prin care headset-urile din mașini pot fi folosite drept display-uri pentru aplicațiile ce rulează pe smartphone.

Decizia nu e nouă, BMW și-a anunțat intenția acum aproape 2 ani, dar asta nu îi scuză comportamentul. E clar că 300 USD în plus sau în minus la o sumă de 50000 USD nu e nicio șmecherie pentru cei ce cumpără un BMW, doar că întrebarea trebui să fie simplă: de ce să plătească în plus? Doar pentru că în principiu își permit?

În paralel trebuie să spunem că sunt o grămadă de alte branduri ce oferă Appel CarPlay și Android Auto drept opțiuni standard pe anumite modele (Kia, Mazda, Ford) fără costuri suplimentare și fără niciun abonament.

Probabil însă că BMW și-a făcut temele și a văzut că asta e o afacere bună, din care pot mulge mai mulți bani de la clienți. Pe modelul Apple – îți dau smartphone-ul sau laptop-ul/tableta, dar dacă vrei chestii în plus le plătești cam încă o dată valoarea gagdet-ului.

Încă nu îmi e clar dacă treaba asta se va aplica și în Europa, pentru moment doar site-ul BMW Connected Car al SUA arătând această schimbare. Cel din Europa nu are încă niciun detaliu despre vreun abonament Apple CarPlay.

Asta ca să aveți o explicație dacă vă treziți că nu mai merge Apple CarPlay.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep