HomeFeaturedFocusCeasurile smart Fossil Gen 5 lansate oficial: Snapdragon Wear 3100, 1GB RAM...

Ceasurile smart Fossil Gen 5 lansate oficial: Snapdragon Wear 3100, 1GB RAM si integrare cu iPhone

Fossil smart watch Gen 5.
Fossil smart watch Gen 5.

După cum spuneam aseară, azi Fossil a prezentat a cincea generație a ceasurilor sale smart, construite în jurul Wear OS (probabil singura companie ce încă mai crede în sistemul de operare Google pentru smart watch). Înclin să cred că nu este o coincidență faptul că ceasurile smart Fossil Gen 5 au fost prezentate astăzi, fix în momentul în care Samsung a dat detalii clare despre noua sa generație de smart watch, Samsung Watch Active 2. Probabil ca să se folosească de zarva generată în jurul lansării Samsung și să ne arate că Google Wear OS și ceasurile smart încă mai există – deși nici măcar Google pare că nu se mai chinuie să facă nimic în direcția asta.

În fine, lăsând la o parte discuția legată de oportunitate, Fossil arată că vrea să investească în continuare în zona smart watch pe platforma Google Wear OS (și dacă nu mă înșel, pare să fie compania care crede cel mai mult în acest concept) și vine cu generația a cincea, creată în jurul celui mai nou cipset Qualcomm pentru zona wearable, adică Qualcomm Snapdragon 3100 SoC, cu 1GB RAM, microfon și difuzoare încorporate, plus o autonomie mai bună decât cea oferită de ceasurile din generația a patra. Vedem două tipuri de carcase (modelul masculin și cel feminin) oferite într-o varietate de combinații de curele. Prețul lor începe de la 395 USD.

Câteva din modele de smart watch Fossil Gen 5 cu Wear OS.

Ce pare să fie special la generația a cincea este introducerea modurilor de power management, denumite ”Smart Battery Modes” – Daily, Extended, Custom și Time-Only, care oferă diferite combinații de utilitate ce în final se manifestă în autonomie diferită. Primul, adică Daily, e practic modul în care ceasul arată tot ceea ce poate și care aduce o autonomie de … câteva zile. Câteva poate să însemne aproape două, dacă vorbim de Wear OS. Cu modul Daily display-ul e pornit mai mereu (always-on), are locația, NFC, GPS și WiFi active.

Modul Custom este cel în care utilizatorul alege ce vrea să fie pornit și ce nu, în timp ce Time-Only transformă ceasul smart într-unul normal – că doar de aia dai 300 USD pe un astfel de ceas, ca să ai doar funcția de bază, pare să fie explicația Fossil.

Faptul că Fossil a pus 1GB în Gen 5 poate să aducă o plus de performanță entry aplicațiile care rulează pe ceas – pentru cine e dispus să sacrifice bateria.

Din păcate ceea ce am citit azi nu mă impresionează deloc vizavi de viitorul ceasurilor smart în lumea Google, chiar dacă sunt fan Fossil. Singurul lucru care poate să fie ceva interesant este că generația a cincea a ceasurilor smart Fossil poate să fie folosită și cu iOS, pentru sincronizarea notificărilor.

Specificațiile tehnice sunt:

SpecsFossil Gen 5
Size44mm, 12mm thick, 2.8 oz
Band Size22mm
Display1.28-inch, AMOLED
SOCSnapdragon Wear 3100
Battery“36 hr / 1 week clock mode”
ConnectivityWi-Fi, NFC, Bluetooth 4.2 LE
Health FeaturesAccelerometer, GPS, heart rate sensor
Water Resistance“Swimproof”
Storage Capacity8GB
RAM Capacity1GB
SoftwareWear OS

După cum vedeți, apare menționată ideea de swimproof, adică e posibil să faceți duș cu acest ceas smart sau să îl luați la o tură în bazin. Deși nu cred că datele despre mișcare vor fi foarte exacte.

Cu alte cuvinte mai avem încă un ceas smart pe platforma Wear OS a lui Google, dar pe care probabil doar câțiva îl vor băga în seama. Restul se uită la Apple, Samsung, Garmin, Huawei și Fitbit.

via Fossil

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep