HarmonyOS

Subiectul a fost cu atât mai prezent cu cât compania chineză a fost victima războiului comercial dintre Statele Unite și China și a avut de suferit tocmai la nivel de sistem de operare. S-a vorbit atunci destul de intens despre posibilitatea ca Huawei să își dezvolte propriul sistem de operare, pentru că interdicțiile impuse de Google nu păreau să fie înlăturate prea repede. Și ar fi fost păcat ca Huawei (o companie capabilă să susțină financiar un astfel de efort) să nu facă acest pas.

Chiar dacă între timp lucrurile s-au liniștit la nivel de relații cu Google, iată că Huawei anunță oficial HarmonyOS, sistemul propriu de operare pentru dispozitive mobile și nu numai. De altfel, acesta este unul dintre scopurile companiei, să ofere o platformă open-source capabilă să ruleze pe o gamă foarte largă de dispozitive, inclusiv smartTV-uri și chiar și în interiorul autovehiculelor.

Nu o să insist foarte mult cu detaliile tehnice, pentru că mi se pare că este prematur să se vorbească despre așa ceva. Lucrurile sunt mult prea la început.

Important este că acum Huawei are o variantă de back-up în cazul în care se mai confruntă cu interdicții din partea Google sau a autorităților americane. Și parcă pentru a convinge că lucrurile chiar sunt la nivelul acesta, se pare că mâine vom avea prima lansare de terminal (unul din familia Honor) care se va baza pe HarmonyOS.

via GSMArena

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here