HomeFeaturedFocusHuawei face teasing pentru noul chipset Kirin 990

Huawei face teasing pentru noul chipset Kirin 990

Kirin 990

Noua generație de chipset-uri proprietare Huawei va fi prezentată oficial la IFA, la începutul lunii septembrie. Se presupune că primele telefoane care vor beneficia de noul chipset vor fi cele din seria Mate 30. Însă până atunci mai este ceva timp, așa că oficialii companiei au început să facă teasing pentru noul Kirin 990. Și asta nu este rău, aflăm ceva detalii despre performanțele noului procesor. Și vedem cum încearcă să recupereze ecartul față de marii jucători de pe piață (Qualcomm și Exynos).

Așa cum era de așteptat, noul Kirin 990 va avea capacități 5G. Se pare că modemul 5G va fi integrat, nu va reprezenta o componentă separată.

Noul chipset va fi construit pe tehnologie TSMC EUV pe 7nm, care vor asigura în mod indirect, prin compactarea tranzistorilor, un consum mai mic de energie.

La nivelul recuperării distanței față de competitori, Kirin 990 va fi capabil să filmeze 4K la 60 FPS. De asemenea, se așteaptă și creșterea performanțelor la nivel de GPU.

Pe de altă parte, nu trebuie să avem așteptări foarte mari. Salturile de performanță de la o generație la alta de chipset-uri de top nu sunt deloc spectaculoase. Ele reprezintă mai degrabă manevre de marketing, de imagine, decât plusuri de performanță palpabile. Pe post de dovadă, aveți mai jos un clip în care Samsung Galaxy Note10+ rulează AnTuTu Benchmark lângă Samsung Galaxy S10+. Adică noua generație de chipset de top Exynos 9825 versus generația vechie Exynos 9820. De ținut cont și de faptul că Note10+ are 12 GB de RAM (unitatea testată), iar Galaxy S10+ are doar 8 GB de RAM. Rezultatul este grăitor.

via Twitter Huawei

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep