HomeFeaturedFocusMINI-REVIEW: cateva impresii despre Moto G7 Plus

MINI-REVIEW: cateva impresii despre Moto G7 Plus

impresii despre Moto G7 Plus

Îl folosesc de mai bine de două luni, l-am întors pe toate fețele, așa că este momentul să vă împărtășesc câteva impresii despre Moto G7 Plus. Este vârful de gamă (a se citi ghilimelele) al familiei G7 de la Motorola. Un telefon identic din punct de vedere fizic cu Moto G7, dar cu specificații ceva mai puternice. Un mid-range cinstit, care face față fără probleme provocărilor venite de la utilizatorul mediu de Android. Și care are un preț corect, devenind astfel o opțiune pentru cei care vor să se încadreze într-un buget clar la achiziția unui smartphone.

impresii despre Moto G7 Plus

Moto G7 plus are câteva argumente de partea sa, pe care o să încerc să le surprind în cele ce urmează. Sunt și câteva neajunsuri, în mod evident, o să mă opresc și asupra acestora. Însă toate aspectele anailizate ar trebui privite prin prisma prețului pe care îl are telefonul. Moto G7 Plus costă 1299 lei pe Altex.ro. Prețul pare chiar cinstit, și este, după părerea mea, unul dintre argumentele în favoarea acestui smartphone.

impresii despre Moto G7 Plus

Există însă eterna problemă legată de disponibilitatea telefoanelor Motorola pe piața din România. Poți număra pe degetele de la o mână partenerii la care poți găsi telefonul, și asta cu oarece eforturi, paginile nu sunt foarte bine indexate în Google. Mă văd nevoit să repet un sfat mai vechi, oficialii Motorola din România ar trebui să lucreze inclusiv la relația cu operatorii de telefonie, dar și la extinderea partenerilor din online și offline.

Trebuie să fac aici și o scurtă paranteză. Am testat Moto G7 Plus în paralel cu Asus ZenFone Max Pro M2 și o să tot insist cu comparația dintre cele două. Asus-ul are un preț apropiat (chiar mai mic, în funcție de ofertele disponibile), este mai ușor de găsit și are câteva argumente de partea sa. Așa că, o concluzie imediată este că s-ar putea și mai bine atunci când vorbim de prețul lui G7 Plus.

Oricum, prețul este atractiv. Și trebuie punctat că în cutia standard a telefonului găsim inclusiv o husă de protecție din silicon transparent, o accesoriu care contează destul de mult și care achiziționat separat ar fi atras un cost suplimentar.

Pentru cei care au alte preferințe în ceea ce privește acest tip de accesorii, am testat câteva huse de protecție pentru Moto G7 Plus. Produse care au ajuns la noi prin amabilitatea partenerilor de la MobileDirect.

Specificații tehnice complete Moto G7 Plus

Revenind la prețul eroului principal al acestui material, este de văzut ce oferă telefonul pentru cei 1299 lei. Așadar, lista cu specificații tehnice complete pentru Moto G7 Plus.

  • Ecran: TPS IPS LCD
  • Diagonală: 6,2 inchi
  • Rezoluție: 2270 x 1080 pixeli
  • Aspect: 19:9
  • Densitate: 405 ppi
  • Notch: da, în formă de picătură
  • Screen-to-body ratio: 81,4%
  • Protecție: Corning Gorilla Glass 3
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 636
  • CPU: octa-core 1,8 GHz (Kryo 260)
  • GPU: Adreno 509
  • Memorie RAM: 4 GB
  • Memorie internă: 64 GB
  • Micro SD: da, slot dedicat, până la 1 TB
  • Camera foto principală: dual camera (16 MP, f/1.7, 1.22µm, dual-pixel PDAF, OIS + 5 MP, f/2.2, depth sensor)
  • Features: dual-LED dual-tone flash, panorama, HDR, video 2160p@30fps, 1080p@30/60/120fps, gyro-EIS
  • Camera foto frontală: 12 MP (1.25µm, HDR)
  • Acumulator: Li-Ion
  • Capacitate: 3000 mAh
  • Încărcare rapidă: da, 27W, Quick Charge 4.0
  • Sistem de operare: Android 9.0 Pie
  • Senzor de amprentă: da, pe spate
  • Altele: NFC, difuzoare stereo, Dolby Atmos, jack 3,5 mm, USB Type-C, radio FM, rezistență la stropire
  • Construcție: spate sticlă, ramă de aluminiu
  • Culori: Deep Indigo, Viva Red
  • Dimensiuni: 157 x 75,3 x 8,3 mm
  • Greutate: 176 g

O listă care demonstrează din plin ceea ce am spus mai devreme: Moto G7 Plus este construit să facă față cerințelor unui utilizator mediu de Android fără probleme.

impresii despre Moto G7 Plus

Și tot cum am menționat mai devreme, specificațiile sale trebuiesc privite prin perspectiva prețului.

Legat de aceste specificații și de performanțele pe care le generează, vin și cu comparația cu Asus ZenFone Max Pro M2 și vă propun clipul de mai jos, în care cele două telefoane rulează AnTuTu Benchmark. Primul din stânga este Asus-ul.

Și dacă tot suntem la momente comparative și la AnTuTu Benchmark, l-am comparat pe Moto G7 Plus și cu Motorola One Vision. Ei bine, aici complică puțin Motorola meciul, pentru că alegerea poate fi destul de dificilă. Am spus-o și atunci, o spun și acum, este o luptă fratricidă. La fel, primul din stânga este Motorola One Vision. G7 Plus ocupă tot locul din dreapta.

Camera

Dedic un moment aparte camerei foto de pe Moto G7 Plus. Știu că majoritatea utilizatorilor de smartphone se bazează pe camera foto a telefonului lor inclusiv în vacanțe. Așa că trebuie să vă edificați despre cât de capabil este sistemul foto dual camera de pe G7 Plus.

impresii despre Moto G7 Plus

L-am folosit și într-un city break în Cracovia (într-o zi ploioasă), dar și într-o zi cu mult soare în centrul vechi al Brașovului.

Ce a ieșit vedeți mai jos, cu mențiunea că fotografiile la dimensiuni mai mari pot fi găsite într-un album dedicat pe pagina de Facebook MOBzine Romania.

impresii despre Moto G7 Plus
impresii despre Moto G7 Plus
impresii despre Moto G7 Plus
impresii despre Moto G7 Plus
impresii despre Moto G7 Plus
impresii despre Moto G7 Plus
impresii despre Moto G7 Plus
impresii despre Moto G7 Plus
impresii despre Moto G7 Plus

Senzația mea este că performanțele camerei foto de pe Moto G7 Plus sunt în linie cu impresia generală: rezultate mai mult decât decente, fără să impresioneze.

Aspecte PRO

Ce mi-a plăcut mie la Moto G7 Plus? În primul rând construcția telefonului. Nu este deloc delicat, dar dă impresia de lucru solid, bine făcut, capabil să supraviețuiască chiar și la incidente neplăcute. Nu are finețea și finisajele lui Asus ZenFone Max Pro M2, dar poate că sunt utilizatori care nici nu caută așa ceva.

impresii despre Moto G7 Plus
impresii despre Moto G7 Plus

Îmi place și ecranul, ca și contrast și luminozitate se prezintă chiar bine.

impresii despre Moto G7 Plus

Sunt un mare fan al interfețelor cât mai curate, al unui sistem de operare cât mai apropiat de versiunea stock. Iar Motorola și-a făcut bine temele aici, interfața software a lui Moto G7 este pe placul meu. O mare bilă albă pentru acest aspect.

Consider că și prețul este unul corect, cinstit, telefonul are destule de oferit în această gamă de preț. Așa că o să îl trec tot la argumente în favoarea terminalului.

Aspecte CONTRA

A venit și momentul la care trebuie să aștern câteva impresii despre Moto G7 Plus mai puțin fericite. Am două mari trăsături pe care vreau să i le reproșez. Primul ar fi legat de autonomia sa. Trece bariera unei zile de utilizare, dar cu ceva emoții. În zilele în care l-am folosit pentru testare sau pentru poze, am avut surpriza seara să fiu aproape de zona roșie. Poate că este un comportament normal, dar aveam alte pretenții.

impresii despre Moto G7 Plus

Nu îmi plac marginile groase ale ecranului, atât lateralele, dar mai ales marginea superioară, în zona notch-ului. Daca ecranul afișează o informație pe fundal alb, sunt vizibile zonele negre, care arată destul de deranjant.

impresii despre Moto G7 Plus

Am avut și câteva momente în care telefonul a ezitat în timpul utilizării. Anumite aplicații, inclusiv cea de cameră foto, s-au deschis cu greutate. S-a agățat în timpul fotografierii și până la urmă am închis aplicația de cameră și am redeschis-o pentru a înlătura problema. Și AnTuTu a pornit mai greu, a trebui să reiau filmarea de vreo trei ori. De altfel, în filmul de mai sus se văd dificultățile pe care le are telefonul când începe să ruleze testul.

Concluzii

Sper că am reușit să clarific măcar câteva aspecte esențiale legate de Moto G7 Plus. Aș îndrăzni să recomand telefonul, măcar ca opțiune de luat în calcul, pentru cei care au un buget bine definit pentru achiziția unui telefon. Își face treaba, chiar dacă mai are și câte o ezitare, moment care apare destul de rar. Așa că nu vă feriți de el. Încercați o interacțiune (poate în showroom-ului unui partener, că la operatori nu prea e prezent), pentru că poate să fie și dragoste la prima vedere.

impresii despre Moto G7 Plus

Știu că Motorola nu este tocmai popular în România, dar am cunoscuți care, din moment ce au pus mâna pe un telefon de la acest producător, s-au declarat foarte mulțumiți de alegere. Până la urmă experiența de utilizare este decisivă. Și, după mai bine de două luni de utilizare, cred că Moto G7 Plus merită luat în seamă.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep