HomeCloud & MobilityUPC a devine oficial parte a grupului Vodafone în România

UPC a devine oficial parte a grupului Vodafone în România

UPC România devine oficial parte a Vodafone România.
UPC România devine oficial parte a Vodafone România.

După aprobarea Comisiei Europene, venită zilele trecute, s-a finalizat procesul de preluare de către Vodafone Grup a operațiunilor Liberty Global în România, Germania, Cehia și Ungaria, într-o tranzacție de 18,4 miliarde de euro și în felul acesta UPC România devine parte a Vodafone România.

Practic, Vodafone are două mari plusuri: unul că nu mai are UPC România drept competitor, ci partener și al doilea că Vodafone are acum în portofoliu și servicii fixe și TV cu care poate să ofere soluții și servicii mai bune clienților din România. Vodafone devine un furnizor de servicii de telecomunicații de și mai bună calitate și unul dintre cei mai doriți angajatori din România, ca urmare a mixului dintre experiența angajaților Vodafone în ceea ce privește produsele mobile și profesionalismul specialiștilor UPC în ceea ce privește serviciile TV și cele fixe.

Murielle Lorilloux, CEO UPC și Vodafone România: „Această achiziție transformatoare creează un partener important pentru servicii de telecomunicații convergente și aduce, totodată, mai multă valoare clienților noștri, facilitând un parcurs ascendent pentru economia digitală a României. De asemenea, acest lucru generează o oportunitate de a deveni un competitor și mai puternic pe piața locală de telecomunicații. Angajații UPC și Vodafone au o istorie de premiere de neegalat în țara noastră și chiar în Europa. Sunt încrezătoare că experiența și profesionalismul celor două echipe vor conduce la noi premiere și inovație în ceea ce privește produsele de care vor beneficia utilizatorii români”.

Experiența combinată a celor două companii pe piața din România este acum de 47 de ani – 22 de ani experienta pentru Vodafone (primul furnizor de servicii GPRS in 2001, 3G in 2005 și 4G in 2012 din România, ofertantul primului sistem de recunoaștere automată a discursului in 2014, a primei rețele NB-IoT în 2018 și a primei rețele 5G în 2019) și 25 de ani de experienta pentru UPC (lansarea televiziunii digitale, DVR în 2008, HD în 2009, 3D în 2011 și a internetului de mare viteză în 2013).

Cred că o astfel de consolidare e benefică pentru România, cu cât mai mulți ofertanți de servicii complete (internet, telefonie și TV) având ca finalitate creșterea calității serviciilor oferite consumatorilor.

Mai multe detalii despre achiziție și răspunsurile la cele mai importante întrebări legate de ce se întâmplă cu clienții și serviciile UPC puteți găsi aici.

De exemplu:

Va exista vreo schimbare a contractului curent de servicii sau în ceea ce priveşte calitatea serviciilor pe care le oferiţi?

Contractele pentru serviciile curente rămân neschimbate. Vei continua să beneficiezi de aceeași calitate a serviciilor, în timp ce noi vom continua să lucrăm la un nou portofoliu de beneficii pentru a putea furniza o gamă completă de servicii.

Voi ce părere aveți despre această mișcare?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Toate bune si frumoase. E ceva ce nu inteleg: cand/cum o sa pot lua abonament si cu TV de la Vodafone? Nu prea am inteles de pe site-ul lor.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep